Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Παιδική εργασία Επικίνδυνη εργασία


Παρά τον διακηρυγμένο από τα Ηνωμένα Έθνη στόχο για την εξάλειψη της παιδικής εργασίας έως το 2025, ο ρυθμός μείωσής της παραμένει πολύ πιο αργός από αυτόν που θα οδηγούσε στην επίτευξη του στόχου.
Η παιδική εργασία φαίνεται ότι θα συνεχίσει να αποτελεί φαινόμενο γερά ριζωμένο κυρίως στις φτωχιές κοινωνίες
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (2017) που παραθέτει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), στην παιδική εργασία (ηλικίες 5-14 ετών), βρίσκονται παγκοσμίως, 152 εκατ. παιδιά (64 εκατ. κορίτσια και 88 εκατ. αγόρια) αντιπροσωπεύοντας 10% όλων των παιδιών.

Σχεδόν τα μισά από τα παιδιά που εργάζονται -73 εκατ. σε απόλυτους όρους- βρίσκονται σε επικίνδυνη εργασία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την ηθική ανάπτυξή τους.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών στην απασχόληση, που προκύπτει από τον υπολογισμό τόσο της παιδικής εργασίας όσο και της απασχόλησης παιδιών άνω της νόμιμης ηλικίας εργασίας(15-17 ετών), φθάνει τα 218 εκατ.


Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες παγκόσμιες εκτιμήσεις της καταναγκαστικής εργασίας (2016), τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση αριθμούν 4,3 εκατ., από τα οποία 1,0 εκατ. είναι παιδιά σε εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση, 3,0 εκατ. αντιμετωπίζουν άλλες μορφές εκμετάλλευσης και 300.000 είναι παιδιά σε καταναγκαστική εργασία που έχει επιβληθεί από κρατικές Αρχές.

Τα στοιχεία αυτά δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτά που δημοσιεύθηκαν τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Κατά την περίοδο από το 2000 έως το 2016, παρουσιάστηκε καθαρή μείωση 94 εκατ. παιδιών στην παιδική εργασία και 134 εκατ. παιδιών συνολικά στην απασχόληση.

Ο αριθμός των παιδιών σε επικίνδυνη εργασία μειώθηκε κατά περισσότερο από το ήμισυ στη διάρκεια της ίδιας περιόδου.



 Παιδική εργασία Επικίνδυνη εργασία
2000 245.500.000 (16%) 170.500.000 (11,1%)
2004 222.294.000 (14,2%) 128.381.000 ( 8,2%)
2008 215.209.000 (13,6%) 115.314.000 (7,3%)

2012 167.956.000 (10,6%) 85.344.000 (5,4%) -3% από το 2008
2016 151.622.000 (9,6%) 72.525.000 (4,6%) -1% από το 2012

Η διατήρηση του σημερινού ρυθμού μείωσης θα άφηνε 121 εκατ. παιδιά στην παιδική εργασία το 2025, εκ των οποίων 52 εκατ. θα ήταν σε επικίνδυνη εργασία.

Ένας παρόμοιος υπολογισμός, δείχνει ότι ακόμη και η διατήρηση του ρυθμού που επιτεύχθηκε κατά την περίοδο 2008 έως 2012 -ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα- δεν θα ήταν αρκετή.

Η επίτευξη του στόχου για μηδενική παιδική εργασία μέχρι το τέλος του 2025 απαιτεί επιταχυνόμενες προσπάθειες.

Σχεδόν το ήμισυ της παιδικής εργασίας καταγράφεται στην Αφρική (72,1 εκατ.) και ακολουθούν η Ασία και Ειρηνικός με 62 εκατ., η Αμερική με 10,7 εκατ., η Ευρώπη και η κεντρική Ασία με 5,5 εκατ. και τα αραβικά κράτη με 1,1 εκατ.


Παράγοντες που συμβάλλουν στην παιδική εργασία

▪ Περιορισμένη νομική προστασία
▪ Φτώχεια και κοινωνική ευπάθεια
▪ Κακή ποιότητα σχολικής εκπαίδευσης, περιορισμένη πρόσβαση στο σχολείο
▪ Περιορισμένες ευκαιρίες αξιοπρεπούς εργασίας, δύσκολες μεταβάσεις στην εργασία
▪ Απουσία ή αδύναμη υλοποίηση της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και της πραγματικής αναγνώρισης του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και άλλων μορφών κοινωνικού διαλόγου

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών στην παιδική εργασία είναι εντελώς εκτός εκπαίδευσης.

Στην ομάδα ηλικίας 5-14 ετών, υπάρχουν 36 εκατ. παιδιά στην παιδική εργασία που είναι εκτός σχολείου, 32% όλων των εργαζόμενων παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Η παιδική εργασία συνδέεται και με την οικονομική κατάσταση. Ποσοστό 43% των παιδιών στην παιδική εργασία ζουν σε χώρες με χαμηλό εθνικό εισόδημα, ενώ 1,3% ζουν σε χώρες με υψηλό εθνικό εισόδημα.

Μάλιστα, 71% των εργαζόμενων παιδιών απασχολούνται στον αγροτικό τομέα και 69% από αυτά εργάζονται χωρίς να πληρώνονται, εντός της οικογενειακής τους μονάδας.

23 σχόλια :

  1. Ανώνυμος9/11/19 13:39

    Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος
    22 λεπτά ·

    «ΟΙ ΜΥΓΕΣ»

    Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε.
    Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους. Παμπάλαιες όπως η ανθρώπινη βλακεία, ανιχνεύονται κατά την έναρξη της καινοζωικής περιόδου, περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.
    Χαρακτηριστικό τους, η ικανότητα να συνενώνονται και να αποφεύγουν τη σύλληψη. Έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν τουλάχιστον εκατό παθογόνους παράγοντες, που προκαλούν σοβαρές ασθένειες, όπως τύφο, σαλμονέλα, αγραμματοσύνη και αναλφαβητισμό.
    Πέραν αυτών, υφίστανται και οι μύγες «οι αποδομητικές» ή μύγες «της προσκολλήσεως», άτομα τα οποία λόγω της προσωπικής τους ανικανότητας έχουν καταλάβει εξ εφόδου τις πανεπιστημιακές έδρες, λέγονται δε «αποδομητικές» καθώς έχουν σκοπό να αποδομήσουν την ιστορία ως επιστήμη, αλλά και ως φροντίδα μνήμης και παίδευσης. Καλούνται όμως και μύγες «προσκολλήσεως», γιατί προσκολλώνται σε ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες προσδοκώντας απλώς «τα φράγκα».
    Συγκροτήθηκε, λέει, σπουδαία Επιτροπή, με σκοπό να οργανώσει τους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την έκρηξη της Επανάστασης του 1821 και ότι η Επιτροπή αυτή, αποτελείται υποτίθεται από σπουδαία πρόσωπα, «τόσο εγχωρίας όσο και αλλοδαπής εσοδείας».
    Δεν κλήθηκαν φυσικά κάτι «εθνικεντρικοί» διανοητές, που οι επιστημονικές απόψεις τους δεν αποκλείουν την αγάπη προς την Πατρίδα, το Έθνος, τον λαό και τις παραδόσεις του, αλλά μόνο σπουδαίοι διανοητές, Έλληνες και ξένοι, μικροί και μεγάλοι, αρσενικοί, θηλυκοί και οτιδήποτε άλλο, με κοινό χαρακτηριστικό την ευρωπαϊκή εμμονή, τον κοσμοπολιτισμό και την αντιπάθεια για καθετί το Ελληνικό.
    Σπουδαίες οι «μύγες»! Είναι παντού, από τη χαμοκέλα στο χωριό μέχρι τα παλάτια του Μπάκινγχαμ.
    Έγραφε ο Αντόνιο Ματσάδο (Antonio Machado, 1875-1939), ο σπουδαίος Ισπανός ποιητής, στο ποίημά του «Las Moscas» (Οι Μύγες), ότι κοινό χαρακτηριστικό των μυγών είναι πως μπορούν να κάθονται με την ίδια ευκολία και «θρασύτητα» επάνω σε κοινές ακαθαρσίες και σ’ έναν πίνακα του Ελ Γκρέκο.
    Με την ίδια ευκολία και οι δικές μας «μύγες» χώνονται σε επιτροπές για να συμβάλλουν στην προώθηση τόσο του γυναικείου ταγέρ όσο και της ολυμπιακής ιδέας και, γιατί όχι, για να προβάλλουν παρεμπιπτόντως και το πνεύμα της Επανάστασης του 1821.
    Ποιον θα φώναζαν; Τον αείμνηστο Σαράντο Καργάκο; Που ανάλωσε τη ζωή του γράφοντας και μορφώνοντας τους νέους; Ο Δάσκαλος πρόλαβε και έφυγεε και δεν βλέπει την κατάντια μας.
    Δεν τους χρειάζονται οι Σαράντοι, θέλουν τους διάφορους Μαζάουερ, τους Βερέμηδες, που ξέρουν να χώνονται παντού. Αυτοί θα διδάξουν πλέον όχι το Έθνος μα τον Πολτό.
    Σήμερα, οι νέοι της πατρίδος μας δεν γνωρίζουν το 1821 ή το γνωρίζουν ανεπαρκώς. Και σ’ αυτό δε φταίνε οι ίδιοι αλλά το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό που κυβερνάει τη χώρα. Κι αν γνωρίζουν κάτι, το γνωρίζουν από τα αθλιογραφήματα του (Αντι)Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ή στην καλύτερη περίπτωση τα προχειρογραφήματα του αείμνηστου Γιάννη Σκαρίμπα.
    Να σημειωθεί ότι με το εν λόγω (Αντι)Παιδαγωγικό Ινστιτούτο συνεργάζεται επ’ εσχάτων και ο πολύς καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης-Ιστορικός κος Γεώργιος Μαργαρίτης, φροντίζοντας προφανώς και ο ίδιος να συμβάλλει με το σοβαροφανές άλλοθι που προσδίδει η παρουσία του, στην αποκολοκύνθωση των νέων (βλ.Εγχειρίδιο Ιστορίας Β’ Λυκείου).
    Πάνω σε τέτοιο έδαφος αποσύνθεσης, επωάζουν τα αυγά τους οι «μύγες».
    Ως υστερογράφημα ας προτάξουμε τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη που σε ομιλία του στο BBC το 1946 είχε πει:
    «Η πιο στοιχειώδης λογική αντιστάθηκε στην άγια τούτη παραφροσύνη. Πώς μια φούχτα άνθρωποι ξαρμάτωτοι, πεινασμένοι, ανοργάνωτοι, μέσα σε μια Ευρώπη λυσσαλέα αντιδραστική, μπορούσαν να σηκώσουν κεφάλι και να ελπίσουν ελευθερία;»
    Αυτή την «άγια παραφροσύνη», την άρνηση της νεκρής λογικής πρέπει να αντιτάξουμε και σήμερα.
    Αυτή τη λαμπρή παραφροσύνη που κάνει τους αποδομητές να φοβούνται και να ανατριχιάζουν.-
    8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/11/19 20:21



    ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ/ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΜΚΟ-ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.ΑΣΧΕΤΟΙ-ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ-ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.
    9.11.19 Analysts for Change



    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

    1)ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ HOT SPOTS.ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.

    2)ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΜΟΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ" Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΤΑ ΟΠΟΙΑ HΟT SPOTS ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

    3)ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ/ΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΑΓΧΙΑΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΛΠ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ , ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ.ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ;ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

    4)ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 32 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ , ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ/ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΥΝΤΟΜΑ/ΦΩΤΟ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡXΕΙ ΑΥΛΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΛΗ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑ.EINAI ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΩΛΚΟ ,ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ...

    5)ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ "ΜΑΜΙΔΑΚΗ" ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ-ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ , ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ.ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2200 ΣΤΟΣΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ/ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ.

    6)Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΕΘΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΕΝΩ ΛΟΓΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ".ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ EXPRESS .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....

    7)ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.ΕΔΩ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ-ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΒΙΑΣΜΩΝ-ΚΑ,

    8)ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΗΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΚΗΣ ΕΝΕΠΛΕΞΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ,ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

    9)ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΚΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ.

    10) Η ΝΔ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ.

    11)ΟΙ ΜΙΚΟ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΑΝ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΑΝ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

    12)ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΔΟΥΡΕΟΙ ΙΠΠΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    13)ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ. ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΚΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΟΓΟ ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    14)ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ "ΤΡΕΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ",ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ 2015 ,ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.

    15)Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ(ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ) -ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ' ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1FM ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ /ΕΠΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΩΝ ΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΛΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/11/19 14:20

    Θα τολμήσω να διασκευάσω ένα κομμάτι από το άρθρο της Έλενας Ακρίτα.


    Τα πιθήκια δικάζονται, τα πιθηκοειδή ζουν δίπλα μας και αναπνέουν το οξυγόνο σου.....Να προσέχεις

    Μεγάλε δημοκράτη, χαμογελούσες στους φασίστες στα διόδια όταν μοίραζαν φυλλάδια στην εποχή που ήταν στις δόξες τους, μπας και βρεις κάνα μπελά.

    Τώρα, ελληνάρα μου, τρως χοιρινά σουβλάκια δίπλα σε εξαθλιωμένους πρόσφυγες.

    Τα πιθηκοειδή γίνονται βουλευτές και χλευάζουν την πείνα του παιδιού που δεν γεννήθηκε Ελληνας.

    Τα ναζιστάκια φαντασιώνονται αγχόνες για τις γυναίκες του silly walk.

    Τα αποβράσματα του ανθρωπίνου είδους είναι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά και τα διδάσκουν πώς να τρομοκρατείς τον αλλόθρησκο συμμαθητή σου. Πώς τον κακοποιείς, πώς του ρίχνεις πέτρες, πώς τον βιάζεις στην τουαλέτα.

    Τα ανθρωποειδή λιθοβολούν τους ξένους με τα μωρά στην αγκαλιά. Σπάνε την τζαμαρία της δομής φιλοξενίας. Τρομοκρατούν τους Ελληνες που βοηθούν τους ανθρώπους αυτούς.

    Τα ζούδια όμως λουφάζουν μπροστά στον δυνατό και βαράνε τον αδύναμο.

    Τα φασιστοειδή προχθές χαράκωσαν ένα 13χρονο προσφυγόπουλο μαθητή Γυμνασίου και το απείλησαν πως αν τολμήσει να ξαναπάει σχολείο, θα τον σφάξουν στο γόνατο. Α, όλως τυχαίως οι δράστες ύστερα εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι – το οποίο και τους εξέθρεψε άλλωστε. Βακτήρια με μόνιμη διεύθυνση κατοικίας τούς υπονόμους όπου και κρύβονται.

    Και το κυριότερο; Ανθρωπάκια που επικαλούνται την πατρίδα.

    Μια πατρίδα που, αν μπορούσε, θα τους έφτυνε.

    Γιατί αυτοί είναι οι δωσίλογοι της Κατοχής. Οι κουκουλοφόροι του μπλόκου.

    Οι μαυραγορίτες του τότε και του τώρα: από τον λαδέμπορο που βιάζει το κορίτσι για δυο σταγόνες λάδι μέχρι τον δουλέμπορο που πουλάει παιδιά, μέχρι το κάθαρμα που χρεώνει δέκα ευρώ για να φορτίσει ο πρόσφυγας το κινητό του.

    Τα ναζιστικά πιθήκια δικάζονται. Τα φασιστοειδή ζουν δίπλα σου και ρουφάνε το οξυγόνο που αναπνέεις.

    Να προσέχεις.

    Υ/Γ για την αντιγραφή χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/11/19 15:53

    Για το κοπυ πειστ που θα στειλω με τα δυο σχολια στο Δρουγο ποιον να βαλλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/11/19 08:59

    Η βάρβαρη αυτή πτυχή του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης έρχεται να μας υπενθυμίσει πόσο επίκαιρος και αναγκαίος είναι ο σοσιαλισμός. Μας υπενθυμίζει ότι, παρά τις όποιες αδυναμίες του, το σοσιαλιστικό σύστημα που γνωρίσαμε τον 20ο αιώνα εξασφάλιζε σε κάθε παιδί, από τη γέννηση του ακόμα, όλα όσα ήταν απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξη του: από τους κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τη δημόσια υποχρεωτική εκπαίδευση και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας, πολιτισμού, αθλητισμού, διακοπών, υπό την ευθύνη του σοσιαλιστικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/11/19 09:34

    είμαι σίγουρος πως όλα αυτά τα φασισταριά που παριστανουν τώρα τους "πατριώτες" και Τούρκος κατακτητής να καταλάβει τη χώρα θα ενδυθούν την παραδοσιακή τους κουκούλα και θα ορκίζονται ως εξής

    ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Τουρκικού Στρατού Αγα Μπεη Ερντογάν. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου.

    Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Τουρκικων Στρατιωτικών Αρχών.”
    το παρακατω ήταν το τραγούδι τους μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σημεία που αναφέρεται:

    Εν-δυο, εν-δυο!
    φουστανέλα, τσαρούχ’ φούντα, φεσ’
    εφτούνα τα ρούχα με καίνε
    κι αδίκως μου τάχουν φορέσ’.

    Άιν-τσβάι, άιν-τσβάι!*
    Τσολιά να με λεν δε μ’ αρέσ’
    εγώ Γερμανός είμαι τώρα
    καμάρ’ των ταγμάτων Ες-Ες.

    Εγώ είμ’ εγώ και δεν αργώ
    ρωμιούς να σφάξω μάνι-μάνι
    με λεν λεφούσ’ και στο γιουρούσ’
    τρεις τραυματίες έχω ξεκάνει.

    Άιν-τσβάι, άιν-τσβάι
    λεφτά στο κεμέρι μ’ πολλά
    κι αυτά που λεν δε με νοιάζουν,
    ο Αδόλφος μου νάναι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/11/19 10:12

    Μαξιμος Πυροβέτσης
    Αφου διαλυσαν την οικογενεια στην δύση τωρα την αντικαθιστουν με την ανατολή. Τα καναν ολα μυλο. Η οικογενεια απο φυσική βιολογική συμπεριφορα εγινε κοινωνικος θεσμος και μετα κατακριτεα συνθηκη ως παρωχημενο μοντελο...!
    Πρωτα καναν την γυναικα φεμινιστρια και μετα πουτανα. Καθε κυρια εγινε γκομενα καθε αντρας γαμιας. Φτιαξαν προτυπα ζωης γκομενων. Διαστρεψαν τον ερωτα σε σεξ ολων των ειδων. Η οικογενεια κατεντησε μουραγιο μεσηλικων εραστων. Διδαξαν στα παιδια την ανυπακοή και την ανεξαρτησια. Εκπαιδευσαν γενιες με διατροφικά σκουπιδια. Τα παιδια εγιναν τεκμήριο με ενα σωρο φορους και εξοδα πανω τους ειδος πολυτελειας για τους οικονομικα ευρωστους και τους ηρωες.
    Τωρα ανακαλυψαν πως τους λειπουν εργατες για να συντηρουν τους συνταξιουχους που μεχρι τωρα τους ηταν βαρος. Αντι να αναγνωρισουν το λαθος τους και να πουν τα σκατωσαμε προβαλουν την διαλυση ως δυτικες αξιες. Αντι να πουν σας αντικαταστουμε λενε ειμαστε προοδευτικοι ανθρωπιστες. Αντι να πουν συγγνώμη μας καθυβριζουν ξενοφοβικους και ρατσιστες. Ολα αυτα αν δεν το εκαναν σκοπιμα για να εξαφανισουν βαση σχεδιου την λευκή ομοφυλια.
    Μεχρι τωρα δεν ειχαν σεντς για επιδοματα ανεργιας για σχολεια νοσοκομεια. Τωρα ξαφνικά εμφανιζονται πακτωλοι χρηματων για την υποστηριξη της ματαναστευσης.
    Αφου ειναι τοσο σημαντική η αναγκη εργατικου δυναμικου αρα και η γεννηση παιδιών γιατι δεν δινουν επιδοματα στηριξης της οικογενειας γιατι δεν απαγορευουν τις εκτρώσεις τουλαχιστον ενα μερος τους που δεν δικαιολογειται γιατι δεν στηριζουν την μητερα εστω και ανυπαντρη γιατι δεν δινουν επιδομα παιδων γιατι δεν δινουν επιδοματα υποστηριξης του τριτου και τεταρτου παιδιου γιατι δεν παρεχουν στους πολυτεκνους παροχες διευκολυνσης της ανατροφής των παιδιων αλλα εχουν επιδοματα στεγη και περιθλαψη για ολοκληρους πληθυσμους της ασιας και της αφρικής; γιατι ειναι δειλοι υπουλοι μοχθηροι υποκριτες κρυμενοι πισω απο νομους και στρατους στο απυροβλητο .
    Η μονη τους γενναιοτητα ειναι η καταμετρηση χρηματων και η μετατροπη τους σε εξαγορα υποθηκευμενων απο τα χρεη που τους δημιουργησαν χωρων. Παιζουν παγκοσμια μονοπολυ με κρατη στην θεση οδων και οι λαοι εργατικο δυναμικο και φορολογητεα υλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/11/19 10:41

    Νίκος Σταθόπουλος
    ΧΑΡΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΧΙΛΗ;...ε πάρτε μια Βολιβία, να επανέλθετε στη ρουτίνα!..έτσι κι αλλιώς, ως θεατές, αυτό που ζητάτε είναι να μένουν τα πράγματα στην οθόνη, εκεί να εξαντλείται η δραματική διαδικασία..καμιά συμμετοχή, και πλήρης προθυμία για "κατανόηση"..."ε μάλλον έκανε νοθεία κι αυτός μωρέ..", έτσι γιατί "σέρνεται η φήμη...δέχτηκε να κάνει επαναληπτικές...απλά στριμώχτηκε...."....βλέπεις, όλη η αφήγηση για την πτώση του Τείχους, όλο αυτό το μεταμελό "βαλσάκι ελευθερίας", γίνεται, ακριβώς, για να ξεχνιούνται οι Μοράλες, να μένουν μόνοι τους, να εξαφανίζονται σε "ρεαλισμούς" επενδυτικής ιδιωτικότητας...αφού πια, ο μεταΕλληνάρας του κοσμοπολιτισμού, απαιτεί να "τελειώνουμε με την ιστορία" και να ξεκινήσουμε την "προοδευτική Τζιχάντ" ενάντια στους "χοιρινιστές"..τέρμα ο πραγματικός κόσμος, ξεχάστε το Χίλτον-είδατε στη Βολιβία; , στοχοποιημένο επαναστατικό κέντρο η ΑΣΟΕΕ, τώρα βρήκαν να εξαρθρώσουν τρομοκράτες....κίνηση να υπάρχει, αρκεί να μην κινείται τίποτα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/11/19 12:30

    ΑΝ μπορεις να μ εξηγησεις γιατι μεταφερεις γνωμες αλλων?Γραψε την δικη σου.Ολοι μπορουμε να τις διαβασουμε καπου.Ελεος με τις αναδημοσιευσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/11/19 12:50

    Χαχαχα τι αλλο θελεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/11/19 13:31

    Μία είναι η εξήγηση και είναι απλή....

    Με 10 και 22/10 απολυτήριο (και κείνο μετά από παρακάλια του μακαρίτη του γέρου στους καθηγητές) δεν μπορεί να γράψει ούτε δύο αράδες....όπως άλλωστε όλοι οι πίθηκοι νεοναζί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/11/19 14:13

    ΕΣΎ ΜΕ ΠΌΣΟ ΤΟ ΠΉΡΕς ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΉΡΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙς ΤΟ 10 & 22/10
    ΑΠΌ ΠΌΤΕ ΤΟ 10 ΔΕΝ ΔΙΑΊΡΕΙ ΤΟ 22;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/11/19 14:27

    λαδάκι.. λαδάκι... και συ για το απολυτήριο; στούρνος στα μαθηματικά!!!
    η το εξυπνο πουλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/11/19 15:48

    πιο στουρνος ο ρουφιανος του που του μετεφερε λαθος πληροφορια..και οι δυο μεταξεταστεοι ηταν και διορισμενοι απο μπαρμπαδες ξερω γω που

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/11/19 15:48

    Ioanna Ypsilanti
    28 λεπτά ·

    Εναν-έναν τους ξεφορτώνονται οι δημιουργοί τους.
    Μετά τον ....θάνατο του "χαλίφη" του ISIS Αλ Μπαγκνταντί, νεκρός είναι και ο ιδρυτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης "Λευκά Κράνη".
    Ο Τζέιμς Λε Μεσουριέρ βρέθηκε, σήμερα νεκρός, στο σπίτι του, στην Κωνσταντινούπολη.
    "Επεσε από το παράθυρο¨, λένε οι πρώτες μαρτυρίες.
    "Επεσε" ή τον πέσανε, δεν έχει και τόση σημασία, καθώς ένας δηλωμένος πράκτορας των Αγγλων (της ΜΙ6) με δράση και στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, αχρηστεύτηκε, μετά την αποτυχημένη δράση του, στη Συρία.
    Ο Λε Μεσουριέρ ίδρυσε αυτήν την οργάνωση των δήθεν διασωστών, σε εμπόλεμες ζώνες της Συρίας, χρηματοδοτούμενος, απ΄όλες τις Δυτικές χώρες και το Ισραήλ.
    Εστησε δεκάδες ψεύτικες επιθέσεις με δήθεν χημικά, κατηγορώντας τον Ασσαντ, γι΄αυτές, με σκοπό να δώσει το πρόσχημα στους Δυτικούς εισβολείς και στις ΗΠΑ να βομβαρδίζουν αθώους πολίτες και τα ΜΜΕ να [αρπυσιάζουν έναν "αιμοσταγή Ασσαντ".
    Η και αλλιώς λεγόμενη "Πολιτική Αμυνα της Συρίας" (με Τούρκο επικεφαλής 😂😂😂 ) της οποίας τα μέλη πρόερχονταν, απ΄την Αλ Κάϊντα είχε εν ψυχρώ αποκεφαλίσει έναν ανήλικο Παλαιστίνιο και ήταν η δράση της, που καταγράφτηκε, από τον καλλιτεχνικό φακό, είχε πάρει και Οσκαρ!!!
    Καλό ταξίδι στην βαθύτερη κόλαση σκουπίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος11/11/19 23:21

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΥΓΚΑΝΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΓΟΝΟΣ..ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Electra Leda Koutra
    4 ώρες ·

    Έχω μια φαντασίωση. Χορεύω σε κλαμπ, έχω πιει κι 1-2 ποτά και ξαφνικά μπουκάρουν μέσα βρίζοντας κάτι άτομα, κλείνει η μουσική και αρχίζουν να γδύνουν κόσμο στα μπάνια, να διατάζουν εκατοντάδες ανθρώπους που διασκέδαζαν, να μείνουν επί μακρόν ακίνητοι χάμω με τα χέρια στο κεφάλι και κάτι πιστόλες πάνω απ' τα κεφάλια τους, να νομίζουν ότι θα τους εκτελέσουν, χωρίς να εξηγούν τίποτα, ούτε ποιοι είναι, ούτε τι κάνουν, ούτε γιατί το κάνουν. Καταλαβαίνω σε κάποια φάση ότι ειναι αστυνομικοί. Βλέποντάς τους να κάνουν ελέγχους χωρίς ένταλμα κι Εισαγγελέα, χωρίς υπόνοιες ατομικά για τους διασκεδαστές των οποίων περιορίζουν ατομικά δικαιώματα, σηκώνομαι και ζητώ να αφήσουν τον κόσμο ελεύθερο να κινηθεί όπως δικαιούται και να διασκεδάσει όπως δικαιούται, επικαλούμαι τα δικαιώματά μου και των συνδιασκεδαστών να πληροφορηθούμε τα στοιχεία τους και το λόγο για τον οποίο μας μεταχειρίζονται έτσι.
    Εκεί καλώ τους συναδέλφους τους να τους συλλάβουν μέσω του "100" κι ενώ 5-6 άτομα (απ' τα 300) συλλαμβάνονται να κατέχουν μπάφους ή κοκαίνη ή χάπια (όπως είναι το ελάχιστο αναμενόμενο σε ΚΑΘΕ κλαμπ), οι "επιχειρούντες" μηνύονται επί τόπου από τους 490+ που κακοποιήθηκαν άδικα και, αν δεν συλληφθούν, μηνύονται κι όσοι δεν τους συνέλαβαν για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας. Σε περίπτωση που δεν ακολουθήσουν τα νόμιμα, καταδικάζεται η Κυβέρνηση και αναγκάζεται να τους διώξει, σε συμμόρφωση προς την καταδίκη.

    Πέρα απ' τη φαντασίωση.

    Περιμένω οι άνθρωποι που διασκέδαζαν στο Γκάζι το Σάββατο που μας πέρασε να ξεπεράσουν το ακραίο σοκ που πέρασαν, να καταλάβουν ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μηνύσουν κάθε δράστη και κάθε συνεργό γι' αυτό που τους έκαναν, και να ασκήσουν αγωγές, και να απαιτήσουν να πάρει θέση το Υπουργείο Προ Πο γι' αυτά τα ανεκδιήγητα αίσχη.

    Αυτή η κατατρομοκράτηση του πολίτη που εκφράζεται με το χορό και τη μουσική στην πόλη, αυτή η απαξίωση των δικαιωμάτων, αυτή η "αισθητική" μαζικής καταστολής, δεν μπορεί, δεν πρέπει να περάσει ατιμώρητη.

    Ούτε στο Αφγανιστάν τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/11/19 01:01

    Να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους?? χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/11/19 14:19

    Αλλά ένα έθνος που γαλουχείται με στραβωμάρες και ψέματα, είναι φυσικό να προχωράει βλέποντας στραβά και ψεύτικα και την καθημερινή πραγματικότητα.


    Στραβή εικόνα για το παρελθόν, σημαίνει και στραβή εικόνα για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος12/11/19 14:21

    Ας μην ταΐζουμε τα παιδιά μας με χρυσωμένα σκύβαλα, ας μην τα στραβώνουμε με φαντασιοπληξίες.

    Ας τους δώσουμε λίγη αλήθεια.

    Πικρή-ξεπικρή, η αλήθεια είναι πάντα καλύτερη από το ψέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος12/11/19 14:29

    «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», είπε το 2013 ο Βαγγέλης Βενιζέλος «καλλιεργεί το υπόστρωμα του εκχυδαϊσμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, θα μου επιτρέψετε να πω μια λέξη – και ζητάω συγγνώμη από εσάς και τους ακροατές μας -, του «εκτσογλανισμού» της ελληνικής κοινωνίας».

    Υ/Γ Πόσο δίκιο είχε το βλέπουμε αυτές τις μέρες.....



    Υ/Γ Ο ταμτάκος είναι σε σύγχυση.....

    από τη μια μεριά θυμάται τους τραμπουκισμούς πριν το 2015 στην κάτω πλατεία και σε αγαστή συνεργασία με την πάνω πλατεία που αλληκτούσαν τα πιθήκια...

    από την άλλη μεριά ψαρεύει στα νερά της σοσιαλδημοκρατίας με μπροστάρη το ραγκούση, το τζουμάκα, το μπίστη και λοιπά πολιτικά ρετάλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος12/11/19 16:21

    ποσο πισω μπορεις να σκεφτεις;κανα δυο χρονια μονο υποθετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος12/11/19 16:21

    Ο βολικός μύθος ορισμένων περί ειρηνικής συνύπαρξης με τους Οθωμανούς…


    Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση. Το Έθνος οφείλει να τιμήσει τους γνωστούς και αγνώστους ήρωες που αγωνίσθηκαν «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και την Πατρίδος την Ελευθερία», όπως έγραψε ο Σαμιώτης ποιητής Κλεάνθης. Είναι ευκαιρία να θυμηθούμε τις δυνάμεις που κράτησαν υψηλό το φρόνημα των προγόνων μας επί 400 ή και 500 χρόνια σκληρής δουλείας.

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας (Πολιτικός Επιστήμων)

    Δυστυχώς αρχίζουν και πάλι να εμφανίζονται οι ανιστόρητες προπαγάνδες περί …ειρηνικής συνύπαρξης Ελλήνων και Τούρκων. Ορισμένοι θεωρητικοί της ανύπαρκτης συνύπαρξης ενδιαφέρονται να διαδραματίσουν ρόλο στις εκδηλώσεις του 2021. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να επαναφέρουμε στη μνήμη μας τις ιστορικές πηγές. Ιστορία δεν είναι το τί φαντάζεται σήμερα ο Α’ ή ο Β’ διανοούμενος, αλλά το τί καταγράφουν τα έγγραφα της εποχής.

    Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εορτάζει φέτος τα 80 χρόνια από τη ίδρυσή της, μετέφρασε και εξέδωσε τις αποφάσεις των Τούρκων ιεροδικαστών (καδήδων) της Βέροιας της περιόδου 1600-1700. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση της 30ής Απριλίου 1600, με την οποία καλείται να γίνει μουσουλμάνα η νεαρή Χριστιανή που ονομαζόταν Γραμματική, αν θέλει να μεγαλώσει εκείνη το παιδί της Μελέτιο.
    Η δραματική ιστορία που ανατρέπει κάθε ιδεολόγημα περί «ειρηνικής συνύπαρξης» έχει ως εξής: Η Γραμματική ήταν παντρεμένη με Χριστιανό και απέκτησε δύο παιδιά. Μία ημέρα ένας Τούρκος αξιωματούχος που την είχε ερωτευθεί έστειλε δύο φονιάδες και σκότωσαν τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

    Ο αγάς την απήγαγε, την βίασε και έτσι γεννήθηκε ένα αγόρι. Η θαρραλέα γυναίκα το ονόμασε Μελέτιο και επέμενε να το ανατρέφει Χριστιανικά. Η ανύπαρκτη ανεκτικότητα της δήθεν πολυπολιτισμικής Οθωμανικής κοινωνίας φαίνεται από την τύφλωση του καδή. Αδιαφορεί για τους τρεις φόνους και τον βιασμό. Αθωώνει τον Μουσουλμάνο αξιωματούχο και καταδικάζει σε εξισλαμισμό τη Χριστιανή γυναίκα!

    Τι άλλη χρείαν έχομεν μαρτύρων; Πολυάριθμες τέτοιες ανατριχιαστικές αποφάσεις υπάρχουν στα αρχεία των ιεροδικείων της Τουρκοκρατίας. Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε και το νέφος Νεομαρτύρων, ανδρών και γυναικών, κληρικών και λαϊκών, που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν απλώς και μόνον γιατί ομολόγησαν τη Χριστιανική πίστη τους ενώπιον των τουρκικών αρχών.

    Όσοι μιλούν για «ειρηνική συνύπαρξη Τούρκων κατακτητών και υποδούλων Ελλήνων» ας διαβάσουν το Νέον Μαρτυρολόγιον του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Είμαστε λαός ειρηνικός και επιθυμούμε σήμερα την αρμονική συνύπαρξη και την καλή γειτονία με τους λαούς της περιοχής μας και της Υφηλίου ολόκληρης.

    Αλλά η καλή γειτονία δεν οικοδομείται επάνω στα ψεύδη. Ας μην λησμονούμε ότι η Ελευθερία είναι βγαλμένη από τα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων και ας μην επιτρέψουμε άλλες ιστορικές διαστρεβλώσεις.

    Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 10.11.2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος12/11/19 16:25

    ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΧΨ.ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.ΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟΔΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.