Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Κυλιόμενη πτώχευση

Πρόκειται για μία παράνομη διαδικασία η οποία, εάν συνεχίσει να συμβαίνει στην Ελλάδα, θα προκληθούν μεγάλες εκρήξεις βίας: το αργότερο όταν οι Πολίτες αντιληφθούν τον απάνθρωπο οικονομικό τους βιασμo  
«Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή: Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι, είναι το μόνο υπεύθυνο για τα δεινά του – λόγω της έμφυτης διαφθοράς του, της εγγενούς οκνηρίας του, της διανοητικής ανεπάρκειάς του, των μειωμένων ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. 
Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο του τον εαυτό, αυτοενοχοποιείται και υποτάσσεται – κατάσταση που εμπεριέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης η οποία έχει, μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση.
Χωρίς τη δράση βέβαια, δεν υπάρχει αντίδραση, οπότε επικρατεί μία εκκωφαντική σιωπή των αμνών – η οποία «προσλαμβάνεται» από την εξουσία ως συμφωνία με τα μέτρα εξαθλίωσης που επιβάλλει. Τίποτα όμως δεν διαρκεί αιώνια».
Άρθρο
Κατ’ αρχήν, θεωρούμε απαράδεκτα δημαγωγικές τις αναφορές ορισμένων διατεταγμένων ΜΜΕ τα οποία, στηρίζοντας τη σημερινή κυβέρνηση, επιτίθενται συνεχώς εναντίον των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τους για τη σημερινή κατάσταση της χώρας – με το δήθεν αφοπλιστικό επιχείρημα, σύμφωνα με το οποίο δεν έκαναν τίποτα τα σαράντα χρόνια που κυβερνούσαν, έχοντας αυτά χρεοκοπήσει την Ελλάδα. 
Έτσι αποπροσανατολίζουν δυστυχώς τους Έλληνες, ενισχύοντας τους «δανειστές» της χώρας. Η αιτία είναι το ότι, τα κόμματα είναι μεν υπεύθυνα για την οικονομική μας κατάσταση έως το 2008, όπου ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, βρίσκοντας την Ελλάδα με δημόσιο χρέος 263,3 δις € (112,9% του ΑΕΠ) και 233,2 δις € ΑΕΠ, αλλά όχι για τη μετέπειτα χρονική περίοδο – αφού η Ελλάδα οδηγήθηκε σκόπιμα, με παραποιημένα στοιχεία στη χρεοκοπία, έχοντας αργότερα παραδώσει τα κλειδιά της στην Τρόικα. Έκτοτε είναι αποκλειστικά και μόνο η Τρόικα υπεύθυνη για τα τεράστια λάθη (;) που έκανε – κάτι που έχει άλλωστε παραδεχθεί ακόμη και το ΔΝΤ (ανάλυση).

Περαιτέρω, υποθέτουμε πως θα έχουν κατανοήσει πια οι Έλληνες ότι, δεν χρεοκοπούν ποτέ τα κράτη, αλλά οι Πολίτες τους – αφού αυτοί καλούνται τελικά να πληρώσουν. Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε πως το δημόσιο χρέος πρέπει να υπολογίζεται αφενός μεν ως ποσοστό επί των εισοδημάτων των Ελλήνων, αφετέρου επί της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων – όπου, με δεδομένη τη μείωση και των δύο κατά τουλάχιστον 50%, το χρέος είναι διπλάσιο.

Με απλά λόγια, τα 320 δις € του χρέους (στα οποία πρέπει να προστεθούν τα 25 δις € από τη νέα κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς επίσης τα μελλοντικά ελλείμματα), είναι σε όρους εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων περί τα 640 δις € – όπως ακριβώς θα συνέβαινε εάν είχε υιοθετηθεί η δραχμή και υποτιμούταν κατά 50% (η εσωτερική υποτίμηση είναι κάτι ανάλογο με την πληθωριστική).

Εάν σε αυτά προστεθούν δε τα 200 δις €, με τα οποία επιβαρύνθηκε το ιδιωτικό χρέος μετά το 2009 (ληξιπρόθεσμα απέναντι στις τράπεζες, στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία), τότε θα κατανοήσουμε πως το συνολικό χρέος έχει κυριολεκτικά εκτοξευθεί στα ύψη – οπότε είναι ανόητο να αναφέρεται πια κανείς στην επιμήκυνση του, ως μία ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα, όπως ήταν πράγματι τα προηγούμενα χρόνια.

Συνεχίζοντας, το «τρις εξαμαρτείν» ή, καλύτερα, το να επαναλαμβάνουμε το ίδιο πείραμα για τρίτη φορά (μειώσεις εισοδημάτων, αυξήσεις φόρων, καθόλου δομικές μεταρρυθμίσεις, προστασία του πελατειακού κράτους), περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα, θεωρείται κατά τον Αϊνστάιν ως ο ορισμός της ηλιθιότητας – ενώ η επιμονή της κυβέρνησης να μεταθέσει την πληρωμή των δικών μας χρεών στα παιδιά μας, με αποτέλεσμα να ανατρέφουμε σήμερα σκλάβους χρέους ή μελλοντικούς μετανάστες, είναι απαράδεκτη.

Κατά την άποψη μας, εάν πρέπει κάποιοι να υποστούν τα δεινά της χρεοκοπίας, αυτοί είμαστε εμείς και όχι τα παιδιά μας – ενώ η αναβολή της στάσης πληρωμών, χωρίς την οποία είναι σχεδόν αδύνατη η διαπραγμάτευση της διαγραφής μέρους του χρέους με τους πιστωτές, επιδεινώνει διαρκώς τις συνθήκες.

Πόσο μάλλον όταν η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πια νομοτελειακή, εκτός εάν μεσολαβήσει κάποιο θαύμα – όπως, για παράδειγμα, η επιστροφή της οικονομίας μας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μέσω σημαντικών επενδύσεων από το εξωτερικό, σε συνδυασμό με την κατάργηση της πολιτικής λιτότητας και των μνημονίων.

Περαιτέρω, τόσο το ασφαλιστικό, όσο και το τραπεζικό σύστημα, υπόκεινται έμμεσα στους κανόνες της χρηματοπιστωτικής πυραμίδας. Ειδικότερα, οι συντάξεις δεν πληρώνονται από τις κρατήσεις των παλαιών εργαζομένων αλλά, κυρίως, από αυτές των σημερινών – οπότε, όταν αυξάνεται γεωμετρικά η ανεργία, το σύστημα καταρρέει.

Όσον αφορά δε τις τράπεζες, όταν οι επιστροφές των δανείων είναι υψηλότερες από τα νέα δάνεια, τότε καίγονται χρήματα και μειώνεται η ποσότητα τους στην οικονομία (ανάλυση), έως ότου τελικά το σύστημα καταρρέει – πόσο μάλλον όταν αυξάνονται οι επισφάλειες (κόκκινα δάνεια), ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι εγγυήσεις τους (ακίνητα, εισοδήματα των οφειλετών τους κοκ.).

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα, χαρακτηρίζεται ουσιαστικά ως μία «κυλιόμενη πτώχευση», ως μία άκρως επικίνδυνη, παράνομη καθυστέρηση της χρεοκοπίας – παράνομη επειδή επιδεινώνονται συνεχώς οι συνθήκες της οικονομίας της, με κίνδυνο να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος (ερμηνεία). Στις επιχειρήσεις κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ενώ τιμωρείται ποινικά πάρα πολύ αυστηρά ο υπεύθυνος διαχειριστής τους – ο οποίος, στην περίπτωση των κρατών, είναι η εκάστοτε κυβέρνηση.

Εάν συνεχίσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, θεωρούμε πως θα προκληθούν μεγάλες εκρήξεις βίας – το αργότερο τη στιγμή που οι Πολίτες θα αντιληφθούν την οικονομική βία που ασκείται στους ίδιους, όταν καταδικάζονται στην ανεργία, στην εξαθλίωση, σε υπερβολικούς φόρους, καθώς επίσης σε απάνθρωπες μειώσεις των εισοδημάτων τους, χωρίς καμία απολύτως προοπτική για το μέλλον τους, ιδίως δε για το μέλλον των παιδιών τους.

Ολοκληρώνοντας, μπορεί βέβαια να κάνουμε λάθος, αλλά το καπάκι μίας κατσαρόλας που βράζει χωρίς σταματημό, δεν μπορεί να διατηρηθεί αιώνια κλειστό – ενώ, όσο πιο πολύ επιμένει κανείς να το κρατάει βίαια στη θέση του, τόσο πιο επικίνδυνη θα είναι η έκρηξη που θα ακολουθήσει.
πηγη







28 σχόλια :

  1. Ανώνυμος7/12/16 08:22


    Εάν η φτώχεια και η απελπισία οδηγούσε τους Λαούς στον δρόμο της προοδευτικής ριζοσπαστικοποιησης, η φτώχεια θα απαγορευόταν με συνταγματική διάταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/12/16 13:52

    Η αγαπημένη ΕΕ των απανταχού μενουμευρωπάκηδων καθώς και των ''συνετών '' της πολιτικής με το ανιαρό μότο ''προς θεου οχι έξοδος απο το ευρω τωρα για εθνικούς λόγους πρέπει να μείνουμε στην ευρώπη'' - μίλησε : 43 χρόνια μόνιμο μνημόνιο και μόνιμος αυτόματος κόφτης .Οπερ σημαίνει :α) καταργηση του κοινοβουλίου ως ανώτατου νομοθετικού οργάνου ,β) κατάργηση της κυβέρνησης ,γ) διάλυση κοινωνικού ιστού. Αν σ αυτά προσθέσουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες ''προσφυγες'' που θα δεχτούμε τα επόμενα χρόνια και τον ανάλογο γηγενή πληθυσμό που θα μεταναστέυσει καθίσταται σαφές οτι η ΕΕ έχει σχέδιο για εμάς : θα γίνουμε μια χωρα αποθήκη ''προσφύγων'' και παροχής φτηνών υπηρεσιών τουρισμού στους ξανθούς γαλανομάτηδες του Βορρά. Οποτε λοιπόν ακούσετε κάποιον να μιλαει για την αναγκαιότητα παραμονής στο ευρώ ,οποιους ''σπουδαίους λογους'' και να επικαλείται ,χλευάστε τον. Το αξίζει. Σωτήρας της Ελλάδος θα αναδειχτεί ο άνθρωπος που θα τελείωσει αυτό τον καρκινο βγάζοντας τη χώρα απο το ευρώ.Αν και οπως πάει το πράμα ισως δεν χρειαστεί να γίνει έτσι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/12/16 13:58

    και τι οδήγησε τον ταμτάκο να στείλει τους βουλευτές του μαζί με τον κασιδιάρη στο καστελόριζο?????

    Το δούλεμα το κάνει η αυγιανή που τα βάζει με τους βουλευτές που τους έκαναν να ντρέπονται και όχι με τον ταμτάκο!!!!!!!

    Δηλαδή ρε καραγκιοζάκια πήγαν μόνοι τους οι βουλευτές χωρίς να το θέλει ο πρωθυπουργός??????

    Έχουν δίκιο και σε δουλεύουν, εσύ τους έδωσες το δικαίωμα αφού τους έχεις πιστέψει σε χειρότερα......έχεις υπογράψει για την αμοιβαδοειδή σου σκέψη.....την ανύπαρκτη.

    Υ/Γ Όταν όλη μα όλη η περιουσία του κράτους θα έχει πάει στο υπερταμείο που θα διαχειρίζονται οι ξένοι και η περιουσία αυτή θα είναι σε αξία κοντά στο 90% του χρέους τότε θα σε διαολοστείλουν από την ευρωζώνη και θα σε πάνε στη δραχμούλα

    Και τότε θα αισθανθείς πόσο γελοίος υπήρξες που πίστεψες αυτά τα πολιτικά νούμερα που δεν ορρωδούν προ ουδενός......και με τον κασιδιάρη και με τον χιτλερ και με τον μπούρδα και με το διάολο ακόμα αρκεί ο κιοφτές με το μουστάκι να το παίζει πολιτειακός παράγοντας, αρκεί ο ταμτάκος να χαζογελάει ωσεί "ηγέτης", αρκεί ο κατρουλής με το σκουλαρικάκι να έχει θεσούλα και αρκεί η κάθε αριστεράντζα να λιγδώνει το αντεράκι της με κρατικό μισθάκο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/12/16 14:09

    αν μπορούσες να γράψεις έστω και ένα επιχείρημα υπέρ της δραχμής θα είχες τα ούμπαλα να σηκώσεις τα ματάκια σου σε μια συζήτηση και να φτάσεις και στο σημείο να χλευάσεις κιόλας, αλλά το μόνο που ξέρεις είναι να μεταφέρεις τις θέσεις των πιθήκων εδώ μέσα όπως το παραπάνω σχόλιό σου και να βρίζεις κρυπτόμενος κάτω από την ανωνυμία σου......ΤΕΛΟΣ και επαναλαμβάνω δε συνομιλούμε με πιθήκια......

    το σχόλιο είναι υπενθύμιση (μια φορά στο τόσο....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/12/16 14:16

    Πάτα το κουμπί Κιμ ,δεν υπάρχει σωτηρία λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/12/16 14:17

    ........Σωτήρας της Ελλάδος θα αναδειχτεί ο άνθρωπος που θα τελείωσει αυτό τον καρκινο βγάζοντας τη χώρα απο το ευρώ.Αν και οπως πάει το πράμα ισως δεν χρειαστεί να γίνει έτσι ...

    7/12/16 13:52


    Σωτήρας της ελλάδας.......βάλτε τα εμβατήρια ρεεεεεε.....


    εμπρος μεγάλε αναλυτή, ένα μόνο επιχείρημα υπέρ της δραχμής....ένα μόνο και ας είναι και του κατσανέβα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/12/16 14:23

    σα να λέμε εθνο-σωτήρας......ρε ντεεεεεε απο κει, που έλεγε και ο μακαρίτης ο Διαμάντης....(αν τον ήξερες ή το έχεις ακουστά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/12/16 16:44

    Για το πρωτο.η φτωχεια με τη βια οδηγει τους λαους οχι απλα στη ριζοστικοποιηση αλλα στα οδοφραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/12/16 16:48

    Για τον δευτερο...εισαι ανωτερος απο γερολυκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/12/16 16:53

    Απο το τριτο και μετα αστα...δεν εχει διαβασει ουτε αρθρο περι νομισματικης πολιτικης....το κομματι της οικονομια που την περιλαμβανει φαγωθηκε απο ποντικια..
    Ρε ντε ανεπαρκεστατε πολιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/12/16 20:46

    http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/10/labdiwths-ethniko-nomisma.html

    ΜΑΘΗΜΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος7/12/16 22:22

    20.46

    επειδή έχω διαβάσει την ανάλυση του σπύρου λαβδιώτη και της ξαναέριξα μια ματιά, απορώ που βρήκες επιχειρήματα ότι η δραχμή είναι η σωτηρία έναντι του ευρώ!!!!!!

    απλά λέει ότι το χρήμα είναι λογιστικό και ότι οι "ιδιωτικές" τράπεζες κόβουν χρήμα (αέρα κοπανιστό) που δανείζουν στο κράτος......

    γιατί τώρα η δραχμή που πάλι θα κόβουν οι "ιδιωτικές" τράπεζες θα είναι καλύτερη από το ευρώ που κόβουν πάλι οι "ιδιωτικές" τράπεζες δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω......τυρόγαλος...

    εκτός και αν θέλεις να το κόβει το χρήμα το κράτος οπότε με τα καλά μας θα πούμε........που είσαι ΚΙΜ!!!!!!!!


    αναμένω λοιπόν ένα επιχείρημα υπέρ της δραχμής.....ΕΝΑ!!!!!!

    Πάντως εγώ θα ήθελα ο ιδρώτας μου να είναι σε χρυσό, λίρες,ασήμι, δολάρια, ευρώ...άντε και λίρες αγγλίας.......τώρα γιατί να είναι σε δραχμούλες ας μου πει κάποιος ένα μικρό, τόσο δούλι, επιχειρηματάκι......

    Πάντως έχω βρεθεί σε συζητήσεις περί ευρώ και δραχμής και μόνιμα καταλήγω....

    Με την δραχμή είναι οι μαφιόζοι και οι ηλίθιοι.......


    Με τι ούμπαλα θα μιλήσει κάποιος για μαρουλόφυλλα?????? μόνο πιθήκια (δεν αμφισβητείται η ηλιθιότητά τους) θέλουν δραχμή και κάποιοι μουρλοί που άμα τους ρωτήσεις γιατί να έχω δραχμές και όχι ευρώ δεν ξέρουν τι να πουν.......

    Εύχομαι να μην πληρωθείς το μισθό, το μεροκάματο, τη σύνταξη σε δραχμές γιατί η κατάσταση θα είναι εφιαλτική.......στο βωμό του ανταγωνισμού και της προώθησης προϊόντων τα μεροκάματα θα είναι χειρότερα από την κίνα, από την ινδία, από το βιετνάμ και σίγουρα και από την βόρεια κορέα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος7/12/16 22:36

    Με δραχμες ζησαμε ως την παγιδα του ελια..δειχνει ομως να μην καταλαβαινεις διοτι τωρα δεν υπαρχει νομισματικη πολιτικη για τη διαχειριση της παραγωγικης διαδικασιας της ζχωρας..ομολογησε οτι δεν ξερεις τι σου λεω ουτε τι λεει το αρθρο του ελληνα τραπεζιτη στον καναδα...δεν εχεις τις γνωσεις..δε διδαχτηκες οικονομικα πουθενα ..που να τα μαθεις αν οχι στο πανεπιστημιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος8/12/16 09:52

    Το οτι πανε να μας μπλεξουν σε πολεμο δεν το βλεπετε ,το ευρω και η δρχ σας μαρανε Και αυτο ειναι εκτιμιση του κκε ,γιατι τουταχιστον στις αναλυσεις και σις εκτιμησεις το κκε δεν πεφτει ποτε εξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος8/12/16 10:07

    λαθος αναλυση κανεις φιλε..πιστευω οτι με το ευρω μας αποδυναμωσανε μεσω δντ οι αμερικανοι στα πλαισια της νεας παγκοσμιας ταξης πραγματων αυτων των ηλιθιων που κυβερνανε το δυτικο κοσμο και νομισανε οτι μολις τους ψηφισουν αποκτανε θεικες ιδιοτητες..ετσι οι λαοι αρχισαν να αντιδρουν με δημοψηφισματα με εκλογες με καθε μεσο για να τελειωνουν μ αυτα τα τερατα...και δεν ειναι αναγκη να ειναι εκτιμηση του κκε αυτο που ολοι βλεπουμε..το κκε καλο θα ειναι να στηριζει πιο πολυ την εθνικη πολιτικη τοσο στο μεταναστευτικο που δεν εχει παρει σαφη εθνικη θεση περα απο αυτο που ειπε ο μαρξ και θυμισε ο κουτσουμπας στην ομιλια του για την 95 επετειο ιδρυσης του κκε οτι η εργατικη ταξη δε μεταναστευει αλλα μενει στη χωρα της οσο και στην εθνικη αμυνα μιας και προβλεπει πολεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος8/12/16 11:04

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Το βρετανικό κοινοβούλιο αποφάσισε την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την αποχώρηση από την Ε.Ε.
    "δασκαλε" μονο εσυ ξερεις..ολοκληρη βρετανια δεν ξερει..οτι θες μας λες εδω χαμου..δουλευεις τον κοσμο επειδη εχεις μπαζωσει σε ευρω..καντα λιρες να ησυχασουμε απο σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος8/12/16 16:08

    Στην καρδιά των δικαστών προσπάθησε να μιλήσει ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης ζητώντας από τους συναδέλφους του να μην εκδώσουν τους 8 Τούρκους.
    «Καλείστε να πάρετε απόφαση σε μία ιδιαίτερη περίπτωση. Αντικειμενικά αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαπράξει αδικήματα πρέπει να τους εκδώσουμε. Αλλά ποια χώρα τους ζητάει; Χώρα με ελευθερία του τύπου, που διδάσκει με τη δημοκρατία της; Ποιος τους γυρεύει; Υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα ή τον πολιτισμένο κόσμο που πιστεύει ότι η κατάσταση στην Τουρκία θυμίζει την αθηναϊκή δημοκρατία στην εποχή του Κλεισθένη; Εγγυάται κάποιος για τη δημοκρατία και τη δίκαιη δίκη όσων δικάζονται; Ακούσαμε ότι καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι γίνεται πογκρόμ κατά ανθρώπων που δεν είναι αρεστοί. Όλα αυτά θυμίζουν χώρα που θέλει να μπει στην ΕΕ; Τότε γιατί σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις; Ποια δικαστήρια θα τους δικάσουν; Αυτά τα δικαστήρια που έχουν απολύσει τους δικαστές και προσέλαβαν άλλους; Που θα πάτε να τους δώσετε; Εδώ ακούμε ότι ενδεχομένως επιτραπεί ξανά η θανατική ποινή. Η Ελλάδα εδώ και 200 χρόνια δεν είναι βιλαέτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τακτικές τύπου Αλή Πασά που ακρωτηριάζουν,βιάζουν ,αποκεφαλίζουν έχουν εκλείψει στην Ευρώπη. Προασπίζουμε τη δημοκρατία τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δίκαιη δίκη.
    Αν τέλεσαν αδίκημα να δικαστούν ,να τιμωρηθούν,αλλά να τύχουν μίας δίκαιης δίκης. Αν αποφασίσετε να εκδοθούν είστε σίγουροι ότι δεν θα τύχουν βασανιστηρίων; πόσες φορές το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν έχει καταδικάσει την Τουρκία για τέτοια πράγματα.
    Σε αυτά τα έδρανα έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες δικαστών και εισαγγελέων, που έμειναν στην ιστορία, γιατί δεν σκέφτηκαν το ρεύμα ,αλλά είχαν οδηγό μόνον τη συνείδησή τους. Πέρασαν ένας Τερτσέτης ένας Πολυζωίδης. Εχω την εντύπωση πως πρέπει να ακολουθήσετε τα χνάρια τους. Ακούγοντας τη συνείδησή σας να απορρίψετε το αίτημα της Τουρκίας.
    Μα θα μου πείτε, ότι οι διεθνείς σχέσεις τι θα γίνουν; Βαρέθηκα σε αυτή τη χώρα να ακούω για τις διεθνείς και διμερείς σχέσεις. Εσείς δεν είστε διπλωμάτες και δεν έχετε διχαλωτή γλώσσα. Είστε δικαστές και πρέπει να ακούσετε τη συνείδησή σας.
    Καταλήγω. Αόριστο το αίτημα και δεν προκύπτει ότι τέλεσαν τα αδικήματα αυτά. Σας καλώ ,σας παρακαλώ, να απορρίψετε το αίτημα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος8/12/16 16:09

    Μ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕ..ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΘΗΚΙΑ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος8/12/16 22:45

    Δε συνομιλουμε με πιθηκους ακομα περιμενω ενα κιχ για τη δραχμουλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8/12/16 23:09

    διαβασε το αρθρο... ετσι κι αλλιως δεν καταλαβαινεις..φιλο οικονομολογο δεν εχεις μπας και σου εξηγησει..κι ευλογησον το ευρω στο εικονισμα με λιβανι και σταυρους..αμα τα χασεις εσυ θα τα χασω κι εγω ..μην εισαι μπητι λιγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος8/12/16 23:51

    Ενα τοσοδουλι επιχειρημα......για να το βουλωσω εγω ο ασχετος απο οικονομικα....ενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος9/12/16 05:48

    Καλα γιατι δε διαβαζεις ενα βιβλιο η ενα αρθρο για τη νομισματικη πολιτικη...αναγνωση δεν ξερεις;χαζο εισαι και δεν καταλαβαινεις τι ενα..μεχρι το ευρω τι προβλημα ειχα με κανενα...τωρα αν θελεις να κανειςαπαγορευση εξαγωγης συναλλαγματος χωρις εμπορικο ανταλλαγμα πως την κανεις; αρπα ενα και τραβα διαβασε τα υπολοιπα...νομιζεις πως σε διαβαζει μονο ο θειος Βανιας στο χωριο...εκατονταδες οικονομολογους εχει πια η γλανιτσια..μην ξευτυλιζεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος9/12/16 09:18

    Παρε τα 300 ευρω του ταμτακου ....τοσο αξιζεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος9/12/16 10:59

    αει γελοιε ποια 300...τετοια συνταξη νομιζεις οτι εχω για βοηθηματα;..αυτα θα τα παρει φτωχος κοσμος να κανει χριστουγεννα..αλλα εσυ εχεις παρει τα 30 αργυρια του ιουδα απεναντι στη φτωχεια και μιλας εναντιον της απο καιρο..καλυτερα κλειστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος9/12/16 11:43

    Ρε αχάριστοι αν δε σας πετσόκοβε τις συντάξεις ο κατρούγκαλος δε θα παίρνατε τώρα το επίδομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος9/12/16 13:36

    τι συνταξη εχεις λαμογιο.....2500 και επειδη στην εκοψε ο σαμαρας πιστεψες τον κατρουγκαλο και γι αυτο τα εγλυψες τα χαζοχαρουμενα......τα πιστεψες με τα καλα σου το λες......ουουου να μου χαθεις....μην τολμησεις και πεις οτι εισαι απο τη μυγδαλια και ξευτιλιστουμε ολοι μαζι.....θα μας περασουν για χαζοχωρι ......σαν και σενα χαζο....παρε ειμπαμε τα 300 ευρω και αμα καταλαβεις περι ευρω και δραχμης ξανα εμφανιζεσαι για να κανεις μαθηματα στο δασκαλο που αλλωστε σε εχει γραμενο και σε περιφρονει....δεν αξιζει τον κοπο να ασχοληθει κανενας μαζι....μας ξευτιλιζεις μας περνανε για ηλιθιους με αυτα που λες...αλλα αν δεν ησουνα δε θα ψηφιζες ακροδεξιους και χαζοχαρουμενα/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος9/12/16 16:16

    χαχαχαχα εσυ ποσα επαιρνες 3000 και στα κοψε ο κατρουγκαλος και κανεις ετσι..χαλαρωσε και τραβα καμμια βολτα..υπαρχουν κι αλλες χαρες στη ζωη εκτος απο τα σχολια μισους........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος9/12/16 18:07

    Η κακία τελικά βλάπτει αυτόν που τη νιώθει κ μόνο. Δεν το λέω εγώ το πε ο Ησίοδος τον 7ο αιώνα Π.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.