Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Το όνειρο έγινε κομμάτια και θρύψαλα. Παράνοια.

Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο και, είμαι δώδεκα χρόνια καθαρός από νικοτίνη αλλά, θα το ανάψω. Παράνοια.

Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο, να μην το κάψω. Να μην το ρουφήξω τζούρα-τζούρα μέχρι να μυρίσουν, τσίκνα, τα δάχτυλα μου. Παράνοια.

Ελπίζω να μην φρικάρει το αναπνευστικό μου σύστημα και πνιγώ. Να μην με πιάσει λόξιγκας και πεταχτούνε τα μάτια μου έξω. Παράνοια.

Θεέ μου, φώτισε με. Στείλε ένα σημάδι εσύ που είσαι φιλεύσπλαχνος, διότι είμαι στα πρόθυρα να σαλτάρω. Εσύ που τα πάντα γνωρίζεις, στείλε μου ένα μήνυμα στο κινητό μου να μου λες: "μην το κάνεις". Μα τον Δία, σ' εσένα έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου. Μην με θωρείς ακίνητος, κάνε κάτι. Τι σου ζητώ! Στείλε φωτιά να με κάψει στο κάτω-κάτω, γιατί θα το ανάψω. Έναν κεραυνό να μου ξεράνει το χέρι. Να μου ανοίξει το κεφάλι στα δυο και να χυθούν τα μυαλά μου πάνω στο σακουλάκι με τον καπνό, στα χαρτάκια για το στριφτό.

Σε άκουσα να λες: "ή εμείς, οι αυτοί" και, "ή τώρα, ή ποτέ", κι ότι "μαζί θα προχωρήσουμε". Όχι εσένα θεέ μου, εσύ κατοικοεδρεύεις στον κήπο που έπλασες για να περνάς την ώρα σου παρέα με τα καναρίνια που σου τραγουδάνε. Δεν ασχολείσαι με τα ταπεινά και τα κοινά τα άφησες σ' εμάς. Εσύ θεέ μου, ούτε με το τώρα είσαι, ούτε με το ποτέ. Είσαι άναρχος και είσαι καλά. Βήμα δεν κάνεις από κει. Έχουν πάθει αγκύλωση οι αισθήσεις σου. Έτσι αραχτός όπως είσαι στο θρόνο σου, ατάραχος ατενίζεις τις μαλαγανιές των φαρισαίων. Δεν καταλαβαίνεις θεό


Σε είδα να λες: "θα βαράς νταούλι να χορεύουν οι θεσμοί πεντο-ζαλισμένοι" και να κουτουλάν μεταξύ τους. Ό,τι "θα καταργήσεις τα μνημόνια με ένα νόμο", όπως λέμε, μια κι έξω. Αμ το άλλο; "Ούτε βήμα πίσω(;)" (αυτό το βήμα πίσω έγινε εφιάλτης που τελειωμό δεν έχει). Α, ναι! Και να καταθέτεις ένα κόκκινο τριαντάφυλλο σ' ένα μνημείο (που αμφιβάλω, σήμερα, αν γνωρίζεις για ποιους και γιατί στήθηκε). Και είπα. Ήγγικεν η ώρα που θα κάνουμε την ιστορία ν' ανοίξει χώρο και για μας. Που θα την κάνουμε να ραγίσει και να χύσει ένα δάκρυ. Να ζητήσει ταπεινά συγνώμη για την κλειστή πόρτα. Όσοι βαδίσαμε αυτόν τον δρόμο. Είναι τιμή μου και δεν ντρέπομαι.

Που στήριξα το χέρι εκείνου που θα έκανε τους τοκογλύφους να γλύφουν τα πόδια τους μετά την τρεχάλα. Δεν μετανιώνω. Οργίζομαι. Που αυτό το χέρι, που στήριξα, έκοψε το ΟΧΙ σε πολλά-πολλά μικρά ΝΑΙ. Που κάθε μέρα και ένα ΝΑΙ εμφανίζεται μπροστά μου για να μου θυμίσει τα χέρια που γίνονται μαχαίρια και μπήγονται στο στήθος να ξεριζώσουν την καρδιά. Λυπάμαι.

Λυπάμαι για τα χέρια μαχαίρια που δεν άγγιξαν την καρδιά μου. Είναι ακόμη εκεί και χτυπάει δυνατά. Ακόμη και αυτοί που ήταν απέναντί μας θα έλεγαν: ΝΑΙ! Είχατε δίκιο. Έτσι απλά.

Όπως απλά, χωρίς φόβο και με απύθμενο πάθος, μένα στόμα και μια φωνή, βροντοφώναξαν, οι δυο στους τρεις, ΟΧΙ!

ΟΧΙ! Που να πάει στο διάολο! Το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ! Και το λένε αυτοί που τολμούν.

Αυτοί που έχουν ζήσει το ΝΑΙ. Αυτοί που έχουν πληρώσει με το αίμα τους τα ΝΑΙ.

Και είναι πολλοί. Είναι πάρα πολλοί. Είναι τόσοι, όσοι χρειάζονται για να θάψουν, μια και καλή, τα ΝΑΙ. Να υψώσουν το ΟΧΙ στο στερέωμα. Στον ουράνιο θόλο για να φωτίζει τα δύσβατα μονοπάτια που θα ακολουθήσουν κι άλλοι, κι άλλοι.... Μέχρι ν' ακουστεί ένα ΝΑΙ. Ένα μεγάλο ΝΑΙ. Που δεν θα χρειάζεται πλέον να λένε ΟΧΙ.

Αλλά. Τι ειρωνεία θεέ μου. Το χέρι μαχαίρι που κατακρεούργησε τους δυο για χάρη του ενός, συνεχίζει, λέει, με το κεφάλι ψηλά. Παράνοια.

Το μνημόσυνο είθισται να τελείται υπέρ αναπαύσεως του εκλιπόντος. Παράνοια.




31 σχόλια :

  1. Ανώνυμος12/12/16 11:44

    Κύριε μπλόγκερ να θυμήσω στην ερρίτιμο πηγή σου τα παρακάτω που πολύ εύστοχα απαριθμεί η Αφροδίτη Σάλεχ σε άρθρο της.

    1.Σοκαρίστηκαν πολλοί που έχουν περίπου την ίδια άποψη με την πηγή σου αλλά είναι εκείνοι που αγκάλιασαν (ως παλιοί συριζαίοι) τα πιθήκια της πάνω πλατείας και έγιναν ένα με αυτούς της κάτω πλατείας........ήταν οι περιβόητοι αγανα(χτ)ισμένοι υπερπατριώτες της ακροδεξιάς αγκαλιά με την ριζοσπαστική "αριστερά"

    2. Σοκαρίστηκε η κίνηση των 53+ που πήγαν στο καστελόριζο μαζί με την Χρυσή αυγή οι κυβερνίζοντες λες και δεν είναι στους 53+ ο υπουργός Οικονομικών που "ηγείται" της κίνησης αυτής!!!!

    3. Σοκαρίστηκε μάλλον η πηγή σου αλλά ξέχασε ότι οι "αγώνες της κερατέας" (όχι ο αγώνας των κατοίκων που ήταν δίκαιος) ένωσαν πιθήκια και μυαλοκαμένους δήθεν μου τάχα μου αγωνιστές της αριστεράς!!!! Το "πολέμησα και γω στην Κερατέα" ήταν το συγχωροχάρτι σε φασίστες.

    4. Αναπολεί ίσως η πηγή σου τη φασιστική βία που ήταν καθημερινότητα και βαφτίστηκε λαϊκή αντίδραση και που πάνω της χτίστηκαν πολιτικές καριέρες διαφόρων απίθανων τύπων που σήμερα το παίζουν υπουργάρες!!!!

    5. Σοκάρετε η πηγή σου που οι κυβερνίζοντες συνεχίζουν την κοινοβουλευτική αγαστή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε καθοριστικές κοινοβουλευτικές και πολιτειακές διαδικασίες !!!!!!

    τι να πρωτοθυμηθεί κανείς......

    μήπως την κοινή πρόταση δυσπιστίας κατά της τότε κυβέρνησης που η πηγή σου μάλλον επικροτούσε!!!

    μήπως τις δηλώσεις του κυρίου Βούτση.. (γεια σου Νίκο)

    "πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ώστε να την θέσει εκτός νόμου" αναφερόμενος στις συλλήψεις μετά την δολοφονία Φύσσα???

    Μήπως την καταψήφιση από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΑ του Σταύρου Δήμα για ΠτΔ που οδήγησε σε πρόωρες εκλογές, που η πηγή σου μάλλον χόρευε στο σύνταγμα και τώρα αναπολεί???

    Μήπως η επιχειρηθείσα μεθόδευση της τότε Προέδρου περί επέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης ή το ανάποδο που ήθελε τους προφυλακισμένους τότε υπόδικους βουλευτές της χρυσής αυγής στο κοινοβούλιο για να λειτουργεί αυτό σε ......κανονικότητα???/

    6. Δε σοκαρίστηκε η πηγή σου από τις αγκαλιές του "συναγωνιστή" προέδρου των ΑΝΕΛ, από τη συνεργασία στην κυβέρνηση με ένα κόμμα βαθιά δεξιό με απόψεις αντιδραστικές και ρατσιστικές???

    τώρα ξύμησε η πηγή σου????

    7. Προφανώς και δε σοκαρίστηκε η πηγή σου όταν αγκαλίτσα διαδήλωναν υπερ του ΟΧΙ και μαζί ψήφιζαν ΟΧΙ (ανάθεμα κι αν ξέρανε τι ψηφίζανε) ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΑ και άλλα εξαπτέρυγα...

    8. Δε σοκαρίστηκε μάλλον η πηγή σου, αγαπητέ μπλόκερ, όταν στο νομοσχέδιο της απλής αναλογικής προσμετρούσε (για τις 180 ψήφους ώστε να ισχύσει από τις εκλογές που θάρθουν) τις ψήφους της ΧΑ.

    Τώρα σοκάρετε η πηγή σου που πάνε να στήσουν ηρωική έξοδο από τα δύσκολα και να ξεπλυθούν στην αντιδραστικότητα του ΟΧΙ......

    Αγαπητέ μπλόγκερ (εφόσον δεν αναφέρεις την πηγή σου υποθέτω ότι υιοθετείς το κείμενο) επαναστατικό είναι το ΝΑΙ στη λογική στο πάτημα στη γη και όχι στην αντιδραστικότητα του οποιουδήποτε ΟΧΙ.

    Πάντως ευχαριστώ για τον πλουραλισμό σου τώρα τελευταία με κατεύθυνση.......στις παλιές.....εμονές μας......

    Και τελειώνω με το άρθρο της Αφροδίτης (ναι ναι τούγκιον, αυτής της κουκλάρας)

    Το αυγό του φιδιού δεν γεννήθηκε προχθές. Επωάστηκε πριν αρκετά χρόνια και τώρα είναι εδώ. Μέσα στο Κοινοβούλιο και κυβερνά τον τόπο. Και το αυγό του φιδιού στην πραγματικότητα δεν ήταν άλλο από την ακύρωση της κοινής λογικής και την επικράτηση του κυνικού που είναι γελοίο αλλά και απεχθές. Ο πολιτικός κυνισμός είναι αυτό που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ-ΧΑ. Η βία του κυνικού και ταυτόχρονα γελοίου είναι αυτή που ναρκοθετεί τη δημοκρατία.

    Πού ήταν τότε η πηγή σου, ώ μπλόγκερ???

    (απευθύνομαι σε σένα όπως στον εκάστοτε πρόεδρο....)



    οοοοοο γνωστός σας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/12/16 11:59


    ""Αριστερή πολιτική είναι η μάχη για την προστασία των συντάξεων, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων, για το δικαίωμα στην εργασία, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας"".
    Αλέξης Τσιπρας - πρωθυπουργός της Ελλαδας
    Προσέξτε τώρα πόσο ωραία στήνεται η εξαπατηση των ανθρώπων, που πίστεψαν... πως με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έρχεται η ΕΛΠΙΔΑ.
    Μιλάει για την μάχη που δίνει ο ίδιος για την προστασία των συντάξεων. Είναι λογικο όμως πως οποιος δίνει μάχες, θα χάσει και κάποιες από αυτές και ο κ. Τσιπρας από τις μάχες που έχει δώσει μέχρι στιγμης, δεν έχει κερδίσει καμμια.
    Ο κ. Τσιπρας έχει "πουλήσει" τον πόλεμο. Τώρα δίνει δήθεν μάχες οπισθοφυλακης για την τιμή των όπλων, για να μας κάνει πιο ευπεπτη την ήττα. Τέτοια κατάληξη θα έχει και η μάχη για να... μην μειωθουν δήθεν οι συντάξεις. Έχουν μειωθεί ήδη και θα μειωθουν κι άλλο, αλλά θα έχει δώσει την μάχη μόνος. Μα οποίος πραγματικά δίνει μάχη και θέλει να την κερδίσει, συσπειρωνει γύρω του κοινωνικές δυνάμεις, σχεδιάζει τις μάχες του γύρω από τον στόχο, βγάζει τον Λαό από την αφανεια και τον φέρνει στο προσκήνιο. Αυτός είναι το πυρηνικό του όπλο. Εκείνος όμως, δηλαδή ο κ. Τσιπρας, επειδη δεν θέλει να κερδίσει καμμια μάχη από αυτές που έχει συμφωνηθει ότι θα χάσει, δεν καλεί τους ενδιαφέρομενος στο προσκήνιο, στο πεδίο που θα δοθεί η μάχη, αντιθέτως κάλεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., την Ν.Δ. και το ΠΟΤΑΜΙ να συμπαραταχθουν μαζί του σε αυτήν την μαχη, πολιτικές δυνάμεις δηλαδή που το γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα του αρνηθουν κάθε βοήθεια σε αυτόν τον στόχο, επειδη και αυτά τα κόμματα έχουν συμφωνήσει σε όσα συμφώνησε και ο Τσιπρας με τους ξένους επικυριαρχους. Ότι η μάχη αυτή θα χαθεί αλλά θα χαθεί δήθεν ως "ηρωικα μαχομενος".
    Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για την μάχη που θα δώσει και στα υπόλοιπα πεδία, αυτά για την... προστασία των αδυναμων, για το δικαίωμα στην εργασία, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Μα προϋπόθεση για να χαθούν όλες αυτές οι μάχες, είναι κυρίως να χαθουν οι μάχες για την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημοκρατία.
    Οι μάχες αυτές είναι αμιγώς ταξικες μαχες. Δεν κερδιζονται ούτε χάνονται στα γραφεία των καλών η των κακών διαπραγματευσεων. Οι μάχες αυτές κερδιζονται στους δρόμους, στην οργάνωση των ανθρώπων στους τόπους της δουλειάς τους και στις γειτονιές τους, στους χώρους που γονιμοποιειται και παράγεται ο πολιτιστικός πλούτος ενός Λαου.
    Όχι μονον αυτές οι επιμέρους μάχες αλλά και τον ολοκληρωτικο πόλεμο για την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία μπορεί να κερδησει ο Ελληνικός λαός, πάντα όμως και μονον υπό την προϋπόθεση ότι θα κληθεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
    Πότε το έκανε αυτό ο κ. Τσιπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τελευταία; Με το δημοψήφισμα. Πως χρησιμοποίησε ο κ. Τσιπρας την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ελληνικός λαός με το βροντερο ΟΧΙ στο δημοψηφισμα; Το χρησιμοποίησε ως ΝΑΙ. Άρα καμμια πλέον έκκληση προς βοήθεια και πολιτική στηριξη του ίδιου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πρόκειται να γίνει πιστευτη.
    κ. Τσιπρας είστε καιρό τώρα τελειωμενος.
    βασίλης αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/12/16 12:04

    η πορδη και το αρωμα ειναι οπως τα μυριστει καθενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/12/16 12:21

    ρε παιδιά μην παρερμηνεύετε τις δηλώσεις τους!!!!!!

    το ξέρω είναι υψηλού πολιτικού επιπέδου και δυσκολονόητες από το πόπολο (πόσο μάλλον από το γίδιον) αλλά έλεος....αριστεροί είναι οι άνθρωποι!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/12/16 12:33

    Ποιο μεγαλοστέλεχος του συνονθυλεύματος δήλωνε...

    "κάθε ψήφος που πάει από την Χρυσή Αυγή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι νίκη της δημοκρατίας"

    και ξέχασαν ότι, πάνω από το 6% όσων ψήφισαν τους Συριζαίους προέρχονταν από τον εσμό των Χρυσαυγιτών?


    Δεν υπάρχει κανένα "ξέπλυμα"...λεβεντομ@λ@κες μου, στο ...άπλωμα να στεγνώσουν τα χρυσαύγουλα είναι τώρα τα παιδιά.
    Μία φορά κοροϊδα, πάντα κοροϊδα....

    και ας αφήσει η πηγούλα τις στεναχόριες στην άκρη.....απολογία χρειάζεται και γιατί αγκάλιασε τα μπουρδοειδή και γιατί φέρνει την καραδεξιά πάλι στην κυβέρνηση με τις εθνικολαϊκιστικές ηλιθιότητες που διέπραξε και διαπράττει σε βαθμό.....εθνικής συφοράς.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/12/16 13:08

    εισαι τεχνιτης στο να σκορπιζεις συγχιση σε χαζους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/12/16 13:08

    οταν αγκαλιαζαν τον καμενο ειχαν ονειρα οι ανθρωποι......τωρα απαγοητευτηκαν....και μιλαω για αυτους που χωριστηκαν ΛΑΕ και κωνσταντοπουλου και οποιοι αλλοι σημερα .......απλα να μην ξεχνατε οτι ο τσιπρας τους πεταξε εξω και δεν εφυγαν αυτοι.....μη σας δουλευουν....απλα ο τσιπρας ηθελε να εχει το κεφαλι του ησυχο και να εκτελουνται οι οδηγιες αμεσα και ακεραιες χωρις συζητησεις του καφενειου......δεν εφυγε ο λαφαζανης και οι αλλοι....τους πεταξε εξω ο τζιφρας.....ηθελε οι κωλοτουμπες να ειναι αυτοματες οπως τωρα με τους 153..ουτε ενας δεν κανει κιχ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/12/16 13:28

    η αληθεια ειναι οτι ο δασκαλος απο τους πρωτους επεσημανε αυτη την υπογεια σχεση με τα χρυσαυγουλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/12/16 13:34

    Παραμένουν στην εξουσία για να είναι σίγουροι για την αυτοδυναμία του κούλη!!!!!!!!! μια ζωή χαφιέδες του καραμανλισμού....τι δεν καταλαβαίνεις ονειροπαρμένη πηγή μου?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/12/16 15:26

    ΧΘΕΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΛ......ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ....ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ....ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ...ΟΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΓΦΑΛΕΙΑΣ....ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ...ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.....ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ???ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ ΟΣΟ ΛΕΝΕ????ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ....45% ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΟΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ....ΤΟ25% ΤΟΥ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014...7-8 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ....Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ....ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014 ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...ΔΥΟΜΙΣΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ 15 ΔΗΜΟΥΣ ...ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΓΚΑΙΡΑ...ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ 5 ΧΙΛ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ....ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ....ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ....ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ....ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟ 27,6% ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΟ 23%...ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ 1ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.....ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ....ΕΝΑΝΤΙ 20 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΠΙ Ν.Δ.ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.....ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ....ΗΣΥΧΙΑ ΘΕΛΟΥΜΜΕ....


    ΠΗΓΕΣ ΠΟΛΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/12/16 18:02

    Πάτα το κουμπί Κιμ! Δεν υπάρχει σωτηρία σου λέω Πάτατο το ρημάδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/12/16 18:32

    15.26 καλα τα λες αλλα μην ξεχνας τους λαθρομεταναστες τις επικουρικες τα κοκκινα δανεια που προχωραει ο μικρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/12/16 18:34

    Χψ άν δεν ήσουν κολλημένος με τον οχετό του ΠΑΣΟΚ μπορεί και να επειθες
    Κοίτα λίγο την παθητική φωνή:
    Η κατάληξη στο γ ενικό είναι πάντα αι
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12/12/16 19:36

    Ο οχετός του πασόκ στριμώχτηκε στο συνονθύλευμα....γνωστοί και εξαιρετέοι.......παγκοίνως γνωστοί!!!!!!

    τη ρημάδα την κατάληξη -αι δεν την ηύρα.....μήπως αναφέρεσε σε άλλου σχόλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάνω στη φούρια μου και το θυμό μου, το σχόλιο μιας γραφης νάχει πολλά μαργαριτάρια ορθογραφικά και συντακτικά...

    Αλλά είναι ντροπή να ασχολιόμαστε με το -αι και όχι με τα 2.500.000 ανασφάλιστους που πεθαίνανε στο δρόμο επί σαμαροβενιζέλων και τώρα είναι οκ στα νοσοκομεία του πολάκη που οι νοσοκόμες είναι τόσες πολλές που πλέκουν κιόλας...

    ή το 1000 στους φοιτητές που είχε δόσει ο σημίτης με εντολή ...τσίπρα

    ή το νόμο κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας που έγινε επί πασόκ αλλά την εντολή στην κατσέλη την είχε δόσει ο ταμτάκος

    ή τα συσσίτια που δε λυγοθυμάνε τα παιδιά τώρανες και που δεν αυτοκτονούν οι άνθρωποι γιατί έφυγε η μαυρίλα και ήρθε η ΕΛΠΙΔΑ

    αμ εκείνη η λίστα λαγκάρντ που τα πήρανε ούλα και....παραγράφηκε

    εκείνη η ανεργία που έμεινε απατηλός εφιάλτης και τώρα οι δουλιές ανοίξανε με τις επενδύσεις του μάρδα από τους πρόσφυγες

    αλλά οι πατριώτες είναι εδώ και φυλάνε θερμοπύλες και καστελόριζο και είναι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΑ.........



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος12/12/16 19:57

    Ευθέως και στα ίσια το συνονθύλευμα των βαρεμένων μυαλοκαμένων στοκαρισμένων και ψεκασμένων θα παίξει προβοκατόρικα παιχνίδια (σε συνεννόηση με τα πιθήκια????) και θα πολώσει το πολιτικό κλίμα με δήθεν μου τάχα μου το...."ή εμείς ή οι φασίστες"

    Έχουν να φάνε "ματσούκι" που θάναι όλο δικό τους.....εννοώ φτύσιμο πολιτικό και γιούχα δημοκρατική για να καταλάβουν ότι με την δημοκρατία (την όποια έχουμε) δεν μπορούν να παίζουν....

    ειδικά τα πολιτικά ρεντίκολα που πήγαν και μουτσιούλησαν στον κορύτο της βαβέλ μην τολμήσουν και αλληθωρίσουν κατά μεριά δημοκρατικών κομμάτων της κεντροαριστεράς γιατί όποια ηγεσία της κεντροαριστεράς τα πλαισιώσει θα έχει τύχη οικτρή.....έτσι για να συνεννογιόμαστε από τώρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/12/16 20:21

    Aυτό που με τρομάζει με μερικούς απο εσάς , είναι που δεν αναζητούνε πια το καλύτερο, αλλά το προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/12/16 21:55

    διόρθωση : αναζητάτε*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/12/16 23:45

    ενας ειναι αυτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος13/12/16 00:14

    Παρασκευό-χρυσό-αυγό-πουλός !!!...Μας έλαχε στο ΣΥΡΙΖΑ !!!!
    Τι άλλο θα δούμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος13/12/16 09:37

    "Aυτό που με τρομάζει με μερικούς απο εσάς , είναι που δεν αναζητάτε πια το καλύτερο, αλλά το προηγούμενο"
    Το καλύτερο πολιτικό σχόλιο που εχω διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια !!!
    Εύγε στον ανώνυμο που το έγραψε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος13/12/16 11:23

    ...........Καθυστέρηση στην καθυστέρηση και με μόνο βέβαιο αποτέλεσμα την δημιουργία συνθηκών ασφυξίας στην αγορά.

    Πολύ απλά χάνουμε χρόνο για να κερδίσουν στο τέλος έδαφος τα σενάρια της δραχμής. Ή αν προτιμάτε το σενάριο της «νομισματικής παρένθεσης».

    Δηλαδή, του διπλού νομίσματος που στην συνέχεια θα μας οδηγήσει μοιραία στο πιο αδύναμο νόμισμα από τα δύο, δηλαδή στην νέα δραχμή.

    Με άλλα λόγια, δουλεύουν για το σχέδιο Σόιμπλε.

    Θα είναι ένα καταπληκτικό δώρο στο δόκτορα, λίγο καιρό πριν τις γερμανικές εκλογές.

    Το τέταρτο μνημόνιο θα είναι το μνημόνιο της δραχμής. Η «νομισματική παρένθεση» είναι ο δρόμος.

    Οι υπουργοί του Σόρος το εργαλείο. Μένει να μάθουμε μία μέρα τον λόγο για τον οποίο γίνονται όλα αυτά...

    Θανάσης Μαυρίδης

    1Υ/Γ Ο Θανάσης ένας από τους καλύτερους μαθητές μου!!!!!

    2Υ/Γ Σήμερα ο Δυσσέας αναλυτικά και διεξοδικά και με καταπληκτική ευστοχία, δημόσια και θαρραλέα, τεκμηρίωσε τις "αγκαλίτσες" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΑ.........επιτέλους δικαιώνομαι!!!!!! ήμουν πράγματι από τους πρώτους που ψιλιάστηκα αυτή την ανίερη συμμαχία.

    3 Υ/Γ Επειδή οι τύποι είναι απίθανοι στρεψοδίκες, να περιμένετε σκηνές "σύγκρουσης" μεταξύ τους, δηλαδή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ για να "ξεπλυθεί" με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι δεν είναι συνοδοιπόρος των χρυσαυγιτών, αλλά ο απώτερος σκοπός και των μεν και των δε είναι μια τεχνιτή πόλωση του τύπου......εμείς οι αριστεροί και οι άλλοι οι ακροδεξιοί και έτσι αρκετό πόπολο θα τσιμπήσει και θα μετατοπιστεί ανάλογα πολιτικά........

    4 Υ/Γ Σήμερα θα ακούτε συνέχεια για το άρθρο του Τόμσεν κλπ

    Τα πράματα είναι απλά. Προσπάθησαν τα πολιτικά νούμερα να εκμεταλλευτούν δήθεν τη διαφορά ΔΝΤ - ΕΕ (Σόιμπλε δηλαδή).

    Πάνε σαν χάνοι και δέχονται την πλευρά Σόιμπλε για 3.5% μεσοπρόθεσμα (δέχονται το 3.5% σε μια οικονομία ανύπαρκτη ενώ το 3,5% των σαμαροβενιζέλων ήταν για μία οικονομία που όλοι μιλάγανε για πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη 2,5% και)

    Βγαίνει από την άλλη μεριά ο Τόμσεν και τους λέει απλά.

    3,5% πλεόνασμα θέλεις Ευκλείδη μου???? Για να βγει λεβεντάκο μου φτούνο το πλεόνασμα θέλει

    μείωση του αφορολόγητου

    περικοπή συντάξεων (ήδη είναι νομοθετημένη η προσωπική διαφορά απο τον κ. Κατρούγκαλο, αυτόν τον μέγα κομμουνιστή.....)

    και ομαδικές απολύσεις στο 10%.

    Νόμισε ο ταμτάκος και ο μαυροσκούφης Ευκλείδης ότι όπως σε κορόιδεψαν εσένα ζουδάκι θα κοροϊδέψουν και τα μονεταριστικά καθίκια της ακρονεοφιλελεύθερης πολιτικής.......


    Ρεεεεεε, σας έχω χιλιογράψει, κυνηγάτε τα πριν είναι αργά!!!!!

    ήδη είναι αργά, αλλά όταν θα τηράτε ο ένας τον άλλον σα μαστουρωμένα γελάδια τότε θα ψάχνετε ευθύνες εθνικής τραγωδίας......άκου με που σου λέω και αφού μετρήσεις μέχρι το 10 αρχινάς να με βρίζεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος13/12/16 11:51

    ο 19ος αντιπρόεδρος (και τελευταίος) ζητάει να σταματήσει τη διγλωσσία το ΔΝΤ!!!!!!!!

    Δεν έχει καταλάβει ότι το ΔΝΤ μπήκε στα οικονομικά πράματα της ευρώπης γιατί ο μπάρμπα Σαμ (που με έγκρισή του έγινε το ευρώ) θέλει να έχει και τον έλεγχο τον οικονομικό στη γηραιά ήπειρο και στο τέλος γίνεται ότι θέλει το ΔΝΤ.......δηλαδή μια συνταγή, πάγια και εφαρμόσιμη παντού......

    Ο κ. Αντιπρόεδρος (που όποτε βγαίνει στην τιβι πάντα, μα πάντα θα αναφέρει "εγώ σαν αντιπρόεδρος") νομίζει ότι παραμυθιαζόμαστε με τέτοιες μπαρούφες.....αρκετά μασήσαμε κύριε.....να πάτε αλλού....αρκετά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος13/12/16 15:04

    Ρε ντεεεε πολυλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος13/12/16 20:28

    ζεματα χψ ζεματα τα ζαγαρια λουμωνουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος13/12/16 20:52

    "Στον Τσίπρα έχει δοθεί μια φιλική προειδοποίηση να μην αναστατώσει την Ευρωζώνη με απειλές για πρόωρες εκλογές το 2017, ιδίως με τις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία να πλησιάζουν", αναφέρει υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο MNI
    Θα φάτε τον Τσίπρα μέχρι τον Σεπτέμβρη του 19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος13/12/16 21:10

    Δεν έχω να ζεματίσω κανέναν, τους ζεματάνε τα πολιτικά νούμερα καλύτερα από τον καθένα.

    Πάντως ο αγαπητός μου ταμτάκος δε λέει να ξεπεράσει την αναφορά της Λαγκάρντ περί ανοήτων πέρσι και προσπαθεί ο δόλιος να επιστρέψει τον χαρακτηρισμό......είναι η δεύτερη φορά που μιλάει για ανόητο ΔΝΤ.......δεν του τόχα ότι το κόμπλεξ το έχει κυριεύσει μαζί με την ασχετοσύνη......αλλά έχουμε να δείτε πολλές αρνητικές εκπλήξεις......

    Το επικίνδυνο είναι ότι .....διαπραγματεύονται ξανά σκληρά!!!!!!!!

    ωχ ωχ ωχ.......πάνε οι συνταξούλες, έρχεται η δραχμούλα και μαζί η πείνα και τότε θα τα ψάχνετε να τα βρείτε, αλλά θάναι αργά σας έχω χιλιοειπεί......

    Δεν ξεκολλάνε με τίποτα σας λέω......μέχρι να τελειώσουν το έργο που τους ανέθεσαν κάποιοι, γιατί το λαό τον ξευτίλισαν μ' αυτά που είπαν και μ' αυτά που κάνουν.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος13/12/16 21:13

    Ζεματα ζεματα μονο μην παρουν τα ζουμια τον προβοκατορα μαθητη και του ξεκολησουν τις τσιμπλες απ τα ματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος13/12/16 21:15

    Ζεματα ζεματα μονο μην παρουν τα ζουμια τον εγκαθετο μαθητη και του χαλασουν την τσουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος13/12/16 21:57

    Καλά δεν καταλαβαίνει ο ανόητος ότι πριν τις γερμανικές εκλογές Μέρκελ και Σόιμπλε για καθαρά εσωτερικούς τους λόγους θα μας λιώσουν, θα είναι περισσότερο σκληροί από το συνηθισμένο, μόνο και μόνο να ικανοποιήσουν τους συντηρητικούς γερμανούς????

    (εκτός και αν το θεωρεί ευκαιρία για ρήξη και Grexit, που έχει μόνιμα στο μυαλό του, για μένα......απλά περιμένει την ευκαιρία που δεν θα του χρεωθεί.....)

    Αποκλειστικά και μόνον οι συριζανέλ θα είναι υπεύθυνοι για τις περιπέτειες που θα οδηγηθούμε με την "υπερήφανη" διαπραγμάτευση.....να είμαστε συνεννοημένοι.....

    (θα ξαναπάνε σε εκλογές με το ερώτημα αν θέλουμε τα μέτρα ή ΟΧΙ!!!!!.....αυτό κι αν είναι δούλεμα που σου επιφυλάσουν, τούγκιον...)

    Και υπενθυμίζω αυτό που γράφω συνέχεια....

    "όποιος με πράξεις του ή παραλείψεις του οδηγήσει τη χώρα σε τραγωδία, η ιστορία διδάσκει για την τύχη του"

    (δεν παίζουμε με την πατρίδα και τα εθνικά θέματα και η παραμονή στην ευρώπη και το ευρώ είναι εθνικό θέμα.....τουλάχιστον όπως είμαστε τούτους τους καιρούς.....)

    Όπως κατάντησε δύο χρόνια τώρα την κατάσταση, ενώ είχε ισορροπήσει....

    (ναι γίδιον είχε ισορροπήσει μετά από πολύ αίμα που έχυσε ο λαός ---25% μείωση του ΑΕΠ---- και τρομερές μειώσεις σε μισθούς συντάξεις και με την ανεργία στα ύψη)

    ήρθαν σε αγαστή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΑ και οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές το Γενάρη του 15 για να γίνει τι?????? να διεθνοποιήση τη σκυλόφατσά του ο νάρκισος σε βάρος της χώρας.....

    Παίξανε με το δημοψήφισμα και όταν είδαν ότι τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια της ευρώπης δε θυσιάζουν το σχέδιο.....χεσμένα από την καταστροφή που ερχόταν κάνανε την κωλοτούμπα της χιλιετίας και σε ξευτίλισαν, ανθρωπάκι, έτσι ξετσίπωτα και κυνικά...

    Τώρα είναι σε χειρότερο αδιέξοδο και τα μέτρα όχι μόνο δυσβάστακτα είναι αλλά και χωρίς τέλος........

    ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ..

    και μάλιστα πολύ σύντομα.......Όσο και να γατζωθούν και να μην καταλαβαίνουν σε λίγο η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη όπως την κατάντησαν.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος13/12/16 22:42

    καλα εσυ προχτες δεν ησουνα παγκοσμιος πολιτης τωρα καιγεσαι για εθνικα συμφεροντα για 120 του συνταγματος με πραξεις κι απειλες και για πατριδα..μηπως αρχισες να πιθηκιζεις; αυτα τα καταλογιζες σε αλλους..ασε τωρα ν αποδοθουν ευθυνες στους προηγουμενους και βλεπουμε αν εχουν αυτοι..και μη νομιζεις οτι θα βγουν αυτα που καθε φορα σου φαινονται..δεν ειναι ετσι αν νομιζεις ετσι..εδω ειμαστε και θα το καταλαβεις..συντομα μαλιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος14/12/16 01:23

    εκλογες οταν πει η μαμα Μερκελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.