Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Οδυσσέας :Η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας oμολογία ήττας, ή ανικανότητας

Ομολογία ήττας, ή ανικανότητας η σημερινή τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας: στέλνει το λογαριασμό 1,3δις ευρώ αποτυχίας αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 στους πολίτες.» 
Την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Οικονομίας στο ν/σ «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» δέκα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου και μετά από την ομόφωνη κατακραυγή απέσυρε χθες ο κ.Χαρίτσης. 

Τώρα αποκαλύπτεται γιατί ήθελε να περάσει η τροπολογία αυτή χωρίς να το γνωρίζουν οι πολίτες: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία και την ανικανότητα της να αξιοποιήσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, επιβαρύνοντας το πολύ μικρό ΠΔΕ που έχουν προβλέψει για την επόμενη διετία. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εγκαίρως, τα είχε πει και η αρμόδια Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Κορίνα Κρέτσου:

 « “Έχουμε συμφωνήσει με την Κυβέρνηση έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί έως 31-12-2015 να καλυφθούν από εθνικούς πόρους ύψους περίπου 1δις ευρώ”. Το αρμόδιο Υπουργείο, απαντώντας σε αίτηση κατάθεσης εγγράφων στην οποία προχώρησα τον περασμένο Μάρτιο, παραδέχθηκε ότι 1.431 έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 1,3 δις ευρώ δεν ολοκληρώθηκαν έως τις 31-12-2015.
Ανάμεσα σε αυτά τα 1431 έργα είναι και τα έργα της ΔΕΥΑ, για τα οποία κατατίθεται η τροπολογία, χωρίς όμως να ξέρει κανείς πόσα και ποια είναι και σε τι ύψος ανέρχονται, ποιου έτους το ΠΔΕ αναμένεται να επιβαρυνθεί – αλλά και γιατί η τροπολογία μεριμνά μόνο για τα έργα ΔΕΥΑ και όχι και για άλλα, πχ σχολεία, νοσοκομεία κλπ.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε όταν επαναλαμβάναμε συνεχώς ότι χάνονται μεγάλα κονδύλια, πολλά εκατομμύρια ευρώ, αλλά και θέσεις εργασίας από την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ και των υπουργών του. Το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα η Ελλάδα είναι πρώτη στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έχει πάλι δράκο: 1,3 δις ευρώ θα πληρώσουν οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.