Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Παραποίηση ντροπής

 του Γιάννη Λαζάρου
Κάποτε στην Ελλάδα αν σε τσάκωναν για αντιποίηση ή παραποίηση πήγαινες σούμπιτος στην ψειρού. Δεν μπορούσε ο πάσα εις να παριστάνει τον δικηγόρο, τον γιατρό και πάει λέγοντας, ούτε ο πάσα ένας να σου μοστράρει την κορμοστασιά του ενδεδυμένη  με στολή στρατηγού, ναυάρχου, πτέραρχου κ.λπ. Ο μοναδικός που γλύτωσε την τιμωρία ήταν ο Χατζηχρήστος στην ταινία "Ο κύριος πτέραρχος" επειδή όλες οι ταινίες έχουν happy end για να γλυκαίνεται ο θεατής.
Ο νόμος όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσε να τσακώσει όλους αυτούς που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν στην κοινωνία με αντιποιημένη και παραποιημένη προσωπικότητα διαλύοντας τα πάντα. Αντίθετα ο νόμος είναι φτιαγμένος για να τους προστατεύει διότι οι ίδιοι τον φτιάχνουν.
Ήρθε κάποια στιγμή που και ο νόμος τα έφτυσε, μπαΐλντισε, έσκασε κι αυτός από τους υδραυλικούς που έκαναν εγχειρήσεις εγκεφάλου, τους τυφλούς ταξιτζήδες, τους επιδαύρειους ξεβράκωτους καλλιτέχνες, τα άχρηστα κομματικά σαπάκια που κυβερνάνε κ.α.
Τι να σου κάνει ακόμη και ο δικός τους νόμος; Πήγε κι αυτός για ξεκωλιασμό στη Μύκονο να πιει καμία σαμπάνια να χαλάσει κανένα φράγκο να κουνηθεί και η οικονομία, κι ας πάει και το παλιάμπελο. Να βγάλει, ρε αδερφέ, σέλφι με καμιά ξεβράκωτη "παίρνοντας φαΐ" για το σπίτι λόγω του επερχόμενου χειμώνα.
Τελευταία κάποιοι θυμήθηκαν τον ταλαίπωρο νόμο με αφορμή τον ΠάνοΡάμπο και βάλθηκαν να του χαλάσουν το άραγμα. Κι όλα αυτά γιατί; Διότι ο ΠάνοΡάμπος φοράει στολές και φόρμες του στρατεύματος. Ε, είσαστε για τα μπάζα. Είσαστε αναχρονιστικοί και εμπαθείς, είσαστε για τα σιμπιτιχαΐμια γενικώς. Δεν καταλάβατε γρι από την κίνηση του αγοριού γι' αυτό και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δει προκοπή με λαό σαν τα μούτρα σας.
Τι πα να πει ζει το παιδικό του όνειρο. Τι πα να πει το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Αυτά τα λέτε γιατί δεν ξέρετε πως ο ΠάνοΡάμπος είχε τέτοια μέσα που μπορούσε να γίνει μέχρι στρατάρχης του ΝΑΤΟ. Ακόμη και τον Σταλόνε μπορούσε αντικαταστήσει στις ταινίες όλες εκτός από την ταινία "Ράμπο, το πρώτο αίμα", διότι απεχθάνεται γενικά το κόκκινο. Όλα μπορούσε να τα κατακτήσει με την αξία του, απλά αποφάσισε να γίνει υπηρέτης σου μέσω της Ελληνικής πολιτικής. Τόσο απλά.
Η κίνηση που κάνει ντυμένος στρατιωτικά και μετακινούμενος με τανκς, ελικόπτερα, αεροπλάνα έχει βαθύτερο νόημα που δεν μπορεί να εκφράσει στον κυβερνητικό συνεταίρο του επειδή κατά βάθος τον θεωρεί μπουχέσα. Έχει νόημα η κίνηση.

Το νόημα
Ο ΠάνοΡάμπος θέλει να δείξει πως ο κάθε κυβερνητικός για να εμπνέει την μερίδα του λαού που εμπίπτει στο υπουργείο του πρέπει να ενδύεται αλλά και να κυκλοφορεί με τα ίδια μέσα, δείχνοντας στην πράξη πως συμμετέχει στην πραγματική ζωή του λαού.
Σκεφτείτε πόσα προβλήματα θα είχαν λυθεί από την σκέψη του Πάνου αν για παράδειγμα ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Φίλης φόραγε ράσα και κυκλοφορούσε με νεκροφόρα, αν ο υπουργοί Υγείας Ξανθός και  Πολάκης κυκλοφορούσαν με ιατρική ρόμπα και έκαναν σούζες με ασθενοφόρα για να προλάβουν να σώσουν τον άρρωστο κοσμάκη. Φανταστείτε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου αλλά και τον Μπόλαρη να κυκλοφορούν με τρακτέρ και τσαπιά στην πλάτη με αγροτικές φόρμες και τραγιάσκα. Δεν θα είχε μείνει χωρίς σπορά ούτε η παραλία του ΝΑΜΟΣ.
Αν ο Τόσκας φόραγε στολή ματατζή και κυκλοφορούσε  με κλούβα των ΜΑΤ θα είχαν χεστεί όλοι οι παράνομοι αφού η ετοιμότητα για την προστασία του πολίτη θα χτύπαγε κόκκινο. Αν ο Μουζάλας φόραγε πακιστανική kurta με σωσίβιο από πάνω και κυκλοφορούσε με φουσκωτό μέχρι και ο Σόιμπλε θα δάκρυζε. Ποιος δεν θα έβαζε τα στήθη του μπροστά αν έβλεπε την Μαρία Κόλια-Τσαρουχά ντυμένη με στολή Θρακιώτισας κυκλοφορώντας με αραμπά που τον σέρνουν βόδια εκτός από ψηφοφόρους.
Υπάρχει ζωντανός που δεν θα πήγαινε να συναντήσει τον δημιουργό του αν ο Κουρουμπλής ήταν ντυμένος εξολοθρευτής με μια Harley-Davidson βάζοντας στο μάτι τους διεφθαρμένους δήμους;
Η Κουντουρά να  γδυθεί ξεβράκωτη κυκλοφορώντας με γαϊδουράκι, εκτοξεύοντας τον τουρισμό στα ύψη και κάνοντας όλους τους ασχολούμενους με τα τουριστικά επαγγέλματα να κόβουν αποδείξεις εκτός από το μπανιστήρι.
Δεν θα υπήρχε κοινωνική αδικία αν η Θεανώ Φωτίου ήταν ντυμένη ντομάτα κρατώντας ρύζι γλασέ για γεμιστά. Τα έσοδα των αγροτών από την πώληση ντομάτας και ρυζιού για πάσα χρήση θα ξεπλήρωναν ακόμη και το επονείδιστο χρέος.
Αν η Όλγα ως υπουργός Τύπου ντυθεί Χ. Λαμπράκης και κυκλοφορεί στα μέγαρα μουσικής με λίμο, μπορεί ακόμη και να επαναφέρει το πολυτονικό που κατάργησε ο σιδερένιος με εντολή Χ. Λαμπράκη.
Ο πρόεδρος της βουλής ο Βούτσης θα είναι ο μόνος που θα αλλάζει στολή κάθε μέρα λόγω θέσης. Την μια θα ντύνεται Μιχαλολιάκος, την άλλη Κουτσούμπας την παρ' άλλη Φωφώ, την παραπαρ' άλλη Λεβέντης κ.λπ.
Καταλάβετέ το επιτέλους, η σημειολογική κίνηση του ΠάνοΡάμπου λύνει όλα τα προβλήματα της κοινωνίας.

Επίλογος
Όταν μιλάμε και γράφουμε γι' αυτά τα προσώπατα δεν υφίσταται λόγος να χρησιμοποιούμε λέξεις με έννοια που την καταλαβαίνουμε.  Ας πούμε, αν χαρακτηρίσεις κάποιον από αυτούς ως ανάλγητο, τι εκφράζει το ανάλγητος και πως το εισπράττει ο καθένας;
Δεν υπάρχουν πλέον στην ελληνική γλώσσα λέξεις να τους χαρακτηρίσεις. Αυτοί δεν κάνουν αντιποίηση και παραποίηση στολής ή επαγγέλματος, απλά κάνουν αντιποίηση ντροπής γιατί εμείς συνεχίζουμε να κοκκινίζουμε από ντροπή.-

18 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/9/16 13:54

    Δεν έχει ματαξαναυπάρξει τέτοιο άτομο στην ελληνική ιστορία.
    Ο Αλέξης έκοβε τα συρματοπλέγματα του Ελληνικού...

    Σήμερα κυρώνει τη σύμβαση πώλησής του!
    Δεν έχει ματαξαναυπάρξει τέτοιο άτομο στην ελληνική ιστορία.
    Και στην παγκόσμια μη σας πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/16 14:06

    Πως στολη πιλοτου εβαλε ο μητσοτακης ο αβραμοπουλος ο ακης...για το μενυ δε βρηκανε νουμερο αλλα αυτος κουβαλαγε τ απορρητα στο σπιτι..τ ακους δασκαλε που διδασκες κι εχεις επιλεκτικη μνημη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/9/16 14:08

    Διορθωση αμαρτιας. Μπενυ ο τιτανοτεραστιος απο πασης αποψεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/9/16 14:11

    Δασκαλε σκληρος στη μνημη ο 14.06.Θυμαται τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/9/16 14:18

    ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΚΙΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΣΑΣ ΠΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΞΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΗΓΕΤΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ...ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/9/16 21:32

    ηγετης που να μας αποαλλαξει απο το τοξο της βουλης.......

    ουτε ο κασιδιαρης δεν εχει τολμησει να πει κατι τετοιο......

    βαλτε του ρε το τραγουδι του παπαδοπουλου να στανιαρη ο ανθρωπος.

    Τελικα νομιζα οτι ο χψ το τρολαριζε περι ακροδεξιας αλλα ειχε δικιο χουντικο αποβρασμα ο τυπος ειναι και το καμαρωνει με κεφαλαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/9/16 23:55



    Ας δούμε λοιπόν πώς ένας απλός πολίτης μπορεί να γίνει "παράνομος", γιατί δεν έχει άλλη επιλογή:
    - Θα πλαστογραφήσει απολυτήριο Δημοτικού για να πιάσει δουλειά ως καθαρίστρια και θα είναι "παράνομη" (αυτό κοστολογείται σε 15 χρόνια κάθειρξης, μάθαμε σήμερα).
    - Θα του κόψουν το ρεύμα και επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει θα το επανασυνδέσει ο ίδιος. Θα έχει ρεύμα "παράνομα".
    - Θα του προσφέρουν δουλειά χωρίς ασφάλιση και θα τη δεχτεί. Θα δουλεύει παράνομα.
    - Αν έχει πτυχίο, θα κάνει κανένα ιδιαίτερο, για να βγαίνουν έστω τα ψώνια του σουπερμάρκετ, χωρίς να το δηλώσει. Θα είναι "παράνομος" και "φοροφυγάς".
    - Αν έχει ένα καλό σκληρό δίσκο με μουσική, θα κάνει κανένα ντιτζεϊλίκι στη ζούλα. "Παράνομα" πάντα, χωρίς "πρόσληψη".
    - Θα κάνει ψευδή δήλωση ότι έχει εισπράξει με το μπλοκάκι του 500 ευρώ, για να φανεί στην τράπεζα ότι δεν έχει εισόδημα. "Παράνομα" πάντα.
    - Θα έρθει η στιγμή να πάει το αυτοκίνητο στο ΚΤΕΟ και δεν θα έχει αυτό το πενηντάρικο. Θα κυκλοφορεί "παράνομα".
    - Θα έρθει η στιγμή που θα μπει στο μετρό κι αυτά που υπάρχουν στην τσέπη του θα είναι 1,20. Θα μετακινηθεί "παράνομα".
    Είναι "παράνομο" το να προσπαθείς να επιβιώσεις. Υπάρχει εναλλακτική. Να ψοφήσεις απολύτως νόμιμα, για να απαλλάξεις και τις δικαστικές αρχές από τα έξοδα να σε διώκουν.
    Dimitris Soultas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/9/16 07:29

    Τωρα θ αρχισει να βριζει και σενα φασιστα και πηθικι που εισαι εκτος τοξου βουλης και θες να επιβιωσεις...ο δημοκρατης νοικοκυρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/9/16 13:48

    Καλά τώρα πήρες χαμπάρι ότι ο κεφαλαίας είναι ακροδεξιός?????

    τσακάλι μου φαίνεται είσαι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/9/16 14:26

    Tι λες ρε ανοητε..εσυ εισαι νεοταξικος φασιστας..σου ειπε τιποτα ο ανθρωπος και τον πατησες στο ανωνυμο βρισιδι...μας τα πρηξες..... κοφτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/9/16 14:30

    Ο 7.29 για σενα το λεει οχι για το Ρεντεζελα..αλλα εσυ οταν σε φτυνουν λες βρεχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/9/16 15:27

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/9/16 19:24

    Ποιο σκορ ρε φιλε...δες το πρωτο δευτερο σχολιο και βγαλε συμπερασμα..και μη γραφεις σε παρακαλω κεφαλαια....θα σου επιτεθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/9/16 21:50

    13.48 εγω το ξερω οτι ο ρεντεζελας μας ειχε πρηξει με τον καμενο και το συριζα πριν τις εκλογες του 2015 μετα το γυρισε στο ακροδεξιο υβρεολογιο και εγω οποτε ξεσαλωνε με ακροδεξιες θεσεις του απαντουσα......αρα μη με ειρωνευεσαι αν ειμαι τσακαλι...

    ακομα ξερω οτι ο χψ εχει παψει να ασχολιεται με μαιμουδες πιθηκια οπως λεει να μη συνομιλουμε.....εγω οποτε ο κεφαλαιας τολμαει να λεει κασιδιαριες θα το φτυνω ....τις προαλλες στο τσακ να το αποκαλυψουμε με τα αρχικα του ονοματος του.....καπου εξαφανιστηκε και τωρα εμφανιστηκε......κραχτε τους ακροδεξιους που ζητανε σωτηρες τυπου παπαδοπουλου να μασ σωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/9/16 22:03

    Τραβα ρε ηλιθιε που θα ερμηνευσεις τι σκεφτεται ο κοσμος..οτι γραφει σκεφτεται..δικαιωμα του να υποστηριζει τη δημοκρατια την ελευθερια και την πατριδα χωρις την μπενυμπουνταλωσυνη τη δικη σου..ο κοσμος αλλαξε και συ κοιμασαι με τα τσαρουχια του πολιτικου που σ εκανε νοματαιο στα μεσα του περασμενου αιωνα..θαυμαζω τον κασιδιαρισμο και το γκεμπελισμο σου.αει σιχτιρ..νουμερο εγινες εδω μεσσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος23/9/16 22:51

    δασκαλε να το πεχειριστω???? ηη να το αποκαλυψω απο τα αρχικα του περασμενου μηνα???....νομιζει οτι μοναχα ενας ειναι που βριζει το συριζα και τον καμενο δεν εχει νοησει οτι ουλια η ελλαδα τα φτυνει....και ο ακροδεξιος εχει μεινει στον χοντροβενιζελο ακομα.....παρηγορησου και βρισε για να μην παθεις συφορεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος24/9/16 09:39

    Είχες δεν είχες το έκανες (από αντιδραστηκότητα λόγω χαμηλού IQ) πιθήκι,

    έχοντας ναζιστικές πλέον απόψεις, όταν γράφει για απαλλαγή από το τόξο της βουλής και εννοεί φυσικά αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε,

    απαλλαγή από τα κόμματα και προφανώς κάποιον εθνοσωτήρα ή μονάρχη να μας σώσει

    (σε λίγο μη το δείτε να μας μιλάει για παλινόρθωση της βασιλείας)

    ή δεν καταλαβαίνει (το πιο πιθανό) τι γράφει......

    Θα του έλεγα να πάει να "πνιγεί" (μεταφορικά) στο κοκολαγκάδι, αλλά και γιατί ζει μακριά και γιατί δεν έχει νερό ας πάει στον....νιαγάρα....(για να συνέλθει χρειάζεται πολύ νερό από...καταρράχτη να πέφτει από ψηλά να το βαρέσει το κρύο νερό μπας και συνέλθει και σταματήσει να βρίζει για κάθε σχόλιο που βάλει εναντίον του συνονθυλεύματος και του μπούρδα.

    Μην του δίνετε σημασία, λυπηθείτε το, θα πάθει τίποτα βρίζοντας ούλια την Ελλάδα, γιατί ας το πάρει χαμπάρι, αν δεν το ξέρει ό,τι και οι πέτρες ακόμα είναι θυμωμένες με τον ταμτάκο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος24/9/16 19:01

    Τωρα πειστηκατε περι του βλακος.σχολιασε ο ανθρωπος ευπρεπως και το γελαδι επιτεθηκε με υβρεις.οτι δεν ταιριαζει με το νεοταξιτικο φασισμο του το ονομαζει πιθηκι ακροδεξιο βασιλικο χουντικο..ειδατε ποτε να λεει τετοιο πραγμα και να το υποστηριζει ο ανθρωπος..δικα του νεοταξιτικα συμπερασματα...γι αυτο να του λετε ναι παντα...το ειπε κι ο γιατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.