Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Συντονισμένη δράση κατά του ΕΝΦΙΑ

 Δεκάδες συλλογικότητες συμμετείχαν σε σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης ενάντια στον ΕΝΦΙΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Σάββατο.
Στόχος είναι η ενεργοποίηση των πολιτών προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μέτωπο, όπως αυτό που είχε βάλει στο στόχαστρο τα χαράτσια.
Κυρίαρχο σύνθημα των συντονιστών είναι «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα - δίκαιη φορολόγηση - να πληρώσουν οι πλούσιοι».
Προς σ' αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, συναποφασίστηκαν τα παρακάτω:
-Διοργάνωση άμεσα εκδηλώσεων -συνελεύσεων στις γειτονιές της Αττικής για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.
-Κάλεσμα σε Παναττική Μέρα Παρέμβασης στις ΔΟΥ την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου. -Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων στις Τράπεζες Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.


-Ανάληψη πρωτοβουλίας από τις Αυτοδιοικητικές κινήσεις για την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (πρόταση προς ΚΕΔΕ).
-Συγκρότηση επιστημονικής Ομάδας (από Νομικούς, Φοροτεχνικούς, Οικονομολόγους) που θα αναλάβει την την ενημέρωση των πολιτών (μέσα από συλλογικές-κινηματικές διαδικασίες, αλλά και διαδικτυακά) για τις όποιες νομικές δυνατότητες προστασίας των συμφερόντων τους.
Ήδη, υπάρχει κάλεσμα σε παναττική μέρα παρέμβασης στις ΔΟΥ την Τετάρτη, ενώ προγραμματίζονται ενημερωτικές εκδηλώσεις στις γειτονιές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σαφή οδηγό για την άσκηση προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ.
Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν: Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, Αντίσταση με τους Πολίτες Χαλανδρίου, Δύναμη Πολιτών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα, Νίκη Πολιτών Αγ. Παρασκευής, Ανοιχτή Πόλη, Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι, Ανατροπή στη Γλυφάδα-Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία, Άνω Κάτω στο Καλαμάκι-Δημ. Κίνηση Αλίμου, Παρέμβαση για έναν Άλλο Δήμο-Παλλήνη, Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πολίτες στο Προσκήνιο Δήμου Δελφών, Κίνηση Πολιτών Σαλαμίνας ΝΑΥΜΑΧΗΑ, Αλληλέγγυα Πόλη Ιλίου, Αριστερό Σχήμα Ιλίου, Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης, Δημοτική Παράταξη ΜΕΤΕΧΩ Αγ. Δημητρίου, Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής, “Αλληλεγγύη, η Δύναμη μας” Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Δίκτυο πολιτών Ηρακλείου Αττικής, Ανατροπή-Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση, Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι Χαϊδαρίου. Αλληλεγγύη Για Όλους, Συνδικαλιστική Παράταξη ΜΕΤΑ, ΡΑΚ Δικηγόρων Αθήνας, ΕΠΑ Δικηγόρων Πειραιά, Δικηγόροι ενάντια στα Χαράτσια, Παράταξη Αριστερών Οικονομολόγων ΟΕΕ, Σωματείο Ταχυμεταφορών (ΣΕΤΤΕΑ), Σύλλογος Γεωπόνων Εκπαιδευτικών Ελλάδας, Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, Κίνηση Ενάντια στις Διακοπές Ρεύματος, ΚΑΤΟΙΚΙΑ SOS, Αλληλεγγύη Γαλατσίου, Δίκτυο Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών Ψυχικού-Φιλοθέης, Στέκι Αλληλεγγύης Ακαδημίας Πλάτωνα, Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη, Στέκι Αλληλεγγύης Μεταμόρφωσης, “Ομπρέλες” Ψυχικού-Φιλοθέης, “Σπάμε τους Μεσάζοντες” Πετρούπολης, Κίνηση Αλληλεγγύης κατοίκων και εργαζομένων Φυλής, “Αλληλέγγυοι Δρόμοι” Μαρούσι, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αμαρουσίου “Η Κασταλία”, Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, “Είματε Χίλιοι Δεκατρείς” Αντιμνημονιακή Πρωτοβουλία Μοσχάτου, Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια.


http://www.thepressproject.gr/

14 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/9/14 23:23

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ..ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ .ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΑΝΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΗΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/9/14 00:13

    περστε αυριο απο τα γραφεια του πασοκ να σας τα δωσει ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/9/14 00:42

    Ζω ν ακούσω τον κουτσούκο να τραγουδήσει αυτό το τραγούδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/9/14 08:25

    προσέχτε μη βάλετε δυνατά το τραγούδι και ξυμήσει ο κόσμος .

    τι περιμένετε ? σήμερα δεν απεργεί κανείς φοβούμενος μήπως κατα την εξόφληση της απόλυσής του ,δεν του καταβάλουν και το μεροκάματο της απεργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/9/14 12:49

    «Εις υγεία των ηλιθίων !!»
    Δεν σας αρέσει ο τίτλος μου; Περί ηλιθίων πρόκειται και βέβαια είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες ….ναι μια χαρά το διαβάζεται και λίγα λέω αγαπητοί μου !!
    Εις άφεση αμαρτιών για το φαγοπότι των δημοτικών επιχειρήσεων και των επικεφαλής τους, δίνει με γνωμοδότηση του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, , καθώς επικαλούμενο την αυστηρότητα των φορολογικών διατάξεων, σημειώνει ότι η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και η μεταφορά τους στους οικείους Δήμους συνεπάγεται ότι οι υπεύθυνοι αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων απαλλάσσονται από κάθε προσωπική ευθύνη.
    Τι δεν καταλάβατε μετά από αυτό που διαβάσατε;
    Άντε να κάνω και μια ανάλυση έτσι για να το εμπεδώσουμε αρκετά :δηλαδή οι υπεύθυνοι για τα μεγάλα φαγοπότια και για τα μεγάλα φέσια που προκάλεσαν επί δεκαετίες από δημοτικές επιχειρήσεις στην πλάτη των πολιτών ΔΕΝ ευθύνεται κανείς, όσο και αν έφαγαν μέλι από το «τσουμπλέκι», που έλεγε η γιαγιά μου, λάδι οι κύριοι …στον αφρό.
    Επειδή αυτά που λέμε πρέπει να έχουν και βάση, πρέπει να αναφέρουμε τους Νόμους και τα Άρθρα όπου πάτησαν και βγήκαν στο απυρόβλητο !
    Σύμφωνα λοιπόν από την εγκύκλιο της Γενικού Γραμματέως Εσόδων:
    1) Η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και η ταυτόχρονη βεβαίωση αυτών σε βάρος των οικείων ΟΤΑ, που θεσπίστηκε με τον ν.4071/2012 (άρθρο 10), όπως συμπληρώθηκε με τον ν.4170/2013 (άρθρο 77) συνεπάγεται και την απαλλαγή των διοικούντων τις δημοτικές επιχειρήσεις από την προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη τους.
    ΆΡΑ : Τα φυσικά πρόσωπα που ήταν συνυπόχρεα με τις δημοτικές επιχειρήσεις για την εξόφληση των οφειλών, δεν ευθύνονται για το ποσό της κύριας οφειλής.
    2) Ως προς το ζήτημα της ευθύνης των Δημάρχων των ΟΤΑ που αναλαμβάνουν την εξόφληση των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων, δεν προκύπτει εκ του ν. 4071/2012, προσωπική και αλληλέγγυος ευθύνη αυτών.
    Επίσης δεν προκύπτει ευθύνη των Δημάρχων από το άρθρο 50 του ν.4174/2013
    Συμπέρασμα από τα παραπάνω: Καλοί μου συνδημότες , καλοί μου φίλοι και καλοί μου άνθρωποι …σύμφωνα με την ατάκα του αξέχαστου ηθοποιού Θανάση Βέγγο, τώρα μπορούμε να πάμε να πληρώσουμε με ένα πλατύ χαμόγελο τα φουσκωμένα δημοτικά τέλη.!!
    Βοήθεια μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/9/14 12:52

    Άδωνις - 'Αν βγεί ΣΥΡΙΖΑ παίρνω τα λεφτά μου απ'τις τράπεζες'. (αδίκημα - Κλονισμός εμπιστοσύνης του κοινού στο νόμισμα (άρθρο 191 Π.Κ) και χειραγώγησης τιμής κεφαλαιαγοράς (3340/2005).)
    Βενιζέλος στο Βατικανό -'Μην τον δεχτείτε, δεν έχει καμία κυβερνητική ιδιότητα' (πανικός - σκατό στην κάλτσα)
    Βούλτεψη στη ΝΕΡΙΤ- 'Μην παίξετε την ομιλία του Τσίπρα' (χούντα)
    Μπαλτάκος σε Χρυσή Αυγή -Υπαγόρευε με sms τι να ψηφίσουν. (η Νέα Δημοκρατία πίσω από τον Μιχαλολιάκο)
    Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση θα είχε πέσει ήδη. Όχι στην Μπανανία. Σήμερα ο Σαμαράς πάει στην Μέρκελ και το παίζει και ρυθμιστής του χρέους.
    Ξυπνήστε.
    Ζητείται Ροβεσπιέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/9/14 12:56

    Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αναλήψεις. Αν δε βγει θα εξακολουθήσει να κάνει καταθέσεις o Αδωνις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/9/14 12:58

    Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους το ζεύγος Γριβέα, για τα "θαλασσοδάνεια" του ΤΤ των 18εκατ ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/9/14 17:47

    ΛΟΥΦΑΞΕ ΤΩΡΑ Ο ΧΨ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/9/14 17:52

    ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/9/14 18:54

    ΟΥΤΕ ΕΦΤΟΥΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΞΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/9/14 19:31

    και τώρα που θα πέσουνε απο κυβέρνηση θα γεράσει ακόμα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/9/14 19:37

    ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΗΗΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝΕ ΛΟΓΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/9/14 19:40

    5,52 γιατί τον λες γέρο τον Χ Ψ ;
    Φαντάσου να γίνει και ογδοντάρης,να δω πως θα τον λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.