Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΛΙΣΤΑ ΘΥΜΑΤΩΝ

Δεν είναι νέο ότι το σύστημα Υγείας διαλύεται από έναν ψυχοπαθή τηλεπλασιέ. Ένα ακόμα θύμα προστέθηκε, από τα πολλά της “μεταρρύθμισης” που κανείς δεν θα θυμάται. Στην Μυτιλήνη λοιπόν, μια 40-χρονη γυναίκα “έσβησε” στο κεντρικό νοσοκομείο της περιοχής, μετά από ισχαιμικό επεισόδιο. Η γυναίκα ήταν μητέρα 2 παιδιών και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τα φάρμακα για την Είχε εισαχθεί στο τέλος Μαρτίου μετά από τηλεφώνημα της μικρής της κόρης στο ΕΚΑΒ. Οι γιατροί πληροφόρησαν ότι η υγεία της ήταν σε άσχημη κατάσταση λόγω της μεγάλης αποχής από την φαρμακευτική αγωγή, όχι κατ’ επιλογή, αλλά από οικονομική αδυναμία. Το βιβλιάριό της ήταν ληγμένο και φυσικά αν λάμβανε τα απαραίτητα φάρμακα, δεν θα κινδύνευε η ζωή της.
.Για κάποια φάρμακα δηλαδή μια νέα γυναίκα έχασε την ζωή της. Επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για χάπια χάθηκε μια ζωή. Να το πω κι αλλιώς για να “λαϊκίσω” κατά τους νεοφιλελέ-ναζί; Μπορεί αύριο να μην υπάρχουν χρήματα για γάζες, ή για αντιφλεγμονώδη, ή για ορό, ή για οποιοδήποτε ιατρικοφαρμακευτικό είδος σώζει ανθρώπους. Και κάποιος πάλι να πεθάνει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Και ξέρετε γιατί;
Δεν βρίσκεται κανένας άλλος λόγος, πέρα από το ότι η κάθε γυναίκα του κάθε Άδωνη, πρέπει να συνεχίσει να περνά ζωή χαρισάμενη με τα Bulgari και τις Louis Vuitton και να κάνει τα γούστα της. Το λέω αυτό σχηματικά, για να γίνει κατανοητό, ότι η κρίση ως κατασκεύασμα και ως “ευκαιρία”, δεν είναι παρά ο μηχανισμός επιβίωσης όλου του ελληνικού ολιγαρχικού συστήματος, των τσιφλικάδων, των μαφιόζων και των λακέδων που τρώνε ψίχουλα από αυτούς. Προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προνόμια και τον πλούτο τους, δεν διστάζουν να διαλύσουν οτιδήποτε με κάθε κόστος, αποδίδοντάς τα όλα στην γενική κι αόριστη (και απαλλαγμένη από προσωπικές ευθύνες) “ατομική ευθύνη”.Με τις δομές του κοινωνικού κράτους πρόνοιας να γκρεμίζονται για να μετατραπούν σε ακριβές γόβες, αυτοκίνητα και δίδακτρα κολλεγίων για τα παιδιά των ολίγων, εμείς αναρωτιόμαστε ακόμα πόσο έχει φτάσει το χρέος και αν τα spreads ανέβηκαν ή όχι, ενώ κάνουμε ένα διάλειμμα για να συζητήσουμε για το ποιο απόβρασμα είναι κατάλληλος δήμαρχος της Αθήνας. Μην ενοχλήστε όμως, έχουμε…πρωτογενές πλεόνασμα. Τι είναι δυο ορφανά μπροστά του.

11 σχόλια :

  1. Ανώνυμος7/4/14 21:36

    δεν εχουμε μόνο πρωογενές πλεόνασμα ,εδω έχουμε τεράστιο πλεόνασμα από πρωτογενείς μαλάκες, το είπε και ο σπράος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/14 22:01

    Ο grolykos τι έγινε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/4/14 09:09

    ανχόθηκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/4/14 10:41

    ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/4/14 11:33

    Αγχόθηκες από τη λίστα του πρωτογενούς πλεονάσματος στη λεζάντα?

    μη ανησυχείς ,σε λίγο θα είναι τόσα τα λίγα εισοδηματά σου και θα πάρεις και σύ απ΄αυτό.

    και για να κατανοήσεις ότι αυτή η λίστα σου αξίζει απευθύνσου στο φίλο του ¨¨μαζί τα φάγανε ¨. θα σε πείσει ότι σου αξίζει να πεθάνεις και ότι δε πρεπει να σου δίνουν φάρμακα, γιατί ένας φαρμακοποιός τα πέταγε στο πηγάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/4/14 12:18

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΛΟΒΟΤΟΜΕΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟ ΕΣΥ.ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΛΑ.ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΑΥΟΝΤΑΣ ΜΥΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/4/14 12:49

    Σιγα ρε πρωτευουσιανε εσυ......λυπασαι εμας τους χωρικους και μας προστατευεις.....αντε απο κει ξυλαγγουρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/4/14 12:58

    ΞΥΛΑΓΓΟΥΡΟ ΕΙΣΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΚΟΣ.Α΄ΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/4/14 19:00

    ανχόνονται τα ξυλαγγουρα...για πεσμας 12-58...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/4/14 23:39

    Μήπως ο ρεντεζέλας με τα τρία πτυχία πρέπει να υποβάλλει βιογραφικό στο κόμμα του Πάνου για ευρωβουλευτής????

    Λέω μήπως, για να μην πάνε χαμένα τα τρία πτυχία.....(του τόχουνε προτείνει και από αλλού, αλλά αντιστέκεται....)

    Καλώ τους πατριώτες όλους να τον παρακαλέσομεν ομαδικώς, όπως ενδόσει εις το κάλεσμα του προέδρου Πάνου δια να στελεχωθεί το ευρωπαϊκόν κοινοβούλιο από λαμπρούς πατριώτας.....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/4/14 01:17

    Η ΛΥΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.